Naftna industrija Srbije izvodi geofizička istraživanja na području grada Zrenjanina, opština Novi Bečej, Bečej, Temerin i Žabalj, u sklopu istraživanja nafte i gasa.

Geofizička istraživanja na teritoriji opštine Bečej izvode se na prostoru između mesta Bečej i Bačko Gradište, a završetak se očekuje do 3. decembra. Nakon toga, istraživanja će se nastaviti u mesnim zajednicama Bačko Petrovo Selo i Radičević, ispitivanja će se obavljati u periodu od 10. decembra 2015. do 15. februara 2016. godine.

– Radove izvode „Seizmički servisi“ NIS-a, a kompanija poseduje sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. U toku izvođenja radova predstavnici NIS-a se maksimalno trude da ne remete svakodnevni život i rad građana, navodi se u saopštenju kompanije. U mesnim zajednicama na čijoj teritoriji se obavljaju ispitivanja otvoreni su informativni punktovi, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Tu građani mogu da se dodatno informišu, da dostave sugestije ili eventualne primedbe.

– Sve zahteve građana vezane za istražne aktivnosti, NIS će kao odgovorna kompanija pažljivo razmotriti sa predstavnicima lokalne zajednice, navode iz pres službe NIS-a.

„Tri de“ seizmičkim istraživanjima meri se brzina prostiranja seizmičkih talasa na osnovu kojih će biti definisana pozicija potencijalnih ležišta nafte i gasa. Za istraživanja se koriste uređaji sa savremenom, bežičnom (wirelles) tehnologijom koja je potpuno bezbedna kako po životnu sredinu, tako i po zdravlje ljudi. Nakon geofizičkih istraživanja sledi obrada i interpretacija „tri de“ seizmičkih podataka u cilju otkrivanja novih rezervi nafte i gasa.

 

Redakcija portala MojBečej.rs sprovela je anketu među Bečejcima sa pitanjem da li znaju čemu služe sprave koje su postavljene duž bečejskih ulica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име