Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture podržalo je projekat izgradnje prve faze „Staze zdravlja“ kroz Goranski park u Bečeju. U toku je postavljanje behaton ploča i ivičnjaka, primerenih parku, od ulaza u park do njegovog centralnog dela i oko njega. Iz dobijenih sredstava ovog projekta biće izgrađena desna strana staze.

– Na proleće ćemo ponovo konkurisati kod raznih donatora za dobijanje finansijskih sredstava za nastavak radova na izgradnji druge faze, odnosno staze u celini, kaže Goran Sadžakov iz EM „Panonika“.

Staza je dužine 250 metara, njen će izgled biti primeren parku, a radovi bi trebalo da budu završeni, ukoliko vremenski uslovi dozvole, sredinom meseca. Na pitanje zašto se staza radi sada, kada je građevinska sezona završena, Sadžakov objašnjava da su se radovi odlagali zbog učešća opštine Bečej. Naime, kako je rečeno, čekalo se usvajanje četvrtog rebalansa opštinske kase kako bi učešće opštine bilo obezbeđeno.

Međutim, iz „Panonike“ su optimistični po pitanju rokova izgradnje, odnosno završetka projekta. Takođe, ovim projektom je finansirana i realizacija 20 edukativnih radionica u osnovnim školama i Goranskom parku na temu alternativnih načina putovanja, i to biciklizam i pešačenje i zdravih stilova života. Radionice su održane za decu predškolskog uzrasta, kao i za učenike prvih i četvrtih razreda osnovnih škola u Bečeju, na dva jezika, srpskom i mađarskom.

Projekat Izgradnje „Staze zdravlja“ kroz Goranski park realizuje Ekološka mreža „Panonika“ u saradnji sa lokalnom samoupravom. Partneri na projektu su i kancelarija za mlade i Pokret gorana Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име