Dejan Stanojev
Dejan Stanojev

Fudbaleri lidera vojvođanskih srpskoligaša OFK Bečej 1918 su na zasluženom odmoru, ali rukovodstvo, pre svega sportski direktor Dejan Stanojev, ima pune ruke posla. Olakšavajuća okolnost je što, osim novog člana superligaša Spartaka iz Subotice golgetera Ognjena Đuričina, niko nije izrazio želju da napusti klub.

-Odlazaka će, ipak, biti. Mislim na mlađe igrače, koji će biti ustupljeni okolnim klubovima, kako bi što više igrali, potvrdili kvalitet koji poseduju i, uslovno rečeno, primorali nas da ih na leto uključimo u pripreme za novu sezonu. Biće, naravno, i dolazaka. Treba nadomestiti prazninu koja je nastala odlaskom Đuričina. Pred vratima kluba su Kosta Dražić iz valjevske Budućnosti, Strahinja Ilić iz Gložana koji je minule sezone nosio dres Mladosti iz Bačkog Petrovca i sada je prvi strelac vojvođanskog „severa“ i Goran Potkozarac iz čelarevskog prvoligaša ČSK-a. U planu nam je dovođenja još jednog štopera, jasan je sportski direktor Bečejaca Dejan Stanojev.

Valjevac Kosta Dražić je već nosio dres Bečejaca na prijateljskoj utakmici protiv prvoligaša TSC iz Bačke Topole. Strahinja Ilić je pre godinu i po dana pokazao kraj Tise da je vrsni napadač, jer je bio strelac i igrač utakmice na startu minule sezone u pobedi matične Budućnosti rezultatom 2:1. Goran Potkozarac bi, smatraju u klubu, mogao da preuzme dosadašnju ulogu Đurična na sredini terena.

Sve će biti izvesno do 22. ili 23. januara, kada se planira da šef stručnog štaba Jovica Lakić okupi igrače i počne s pripremama za novu sezonu.

-Znamo da nije popularno unapred govoriti o visokim ambicijama, ali mi ne krijemo, posle tako uspešne polusezone, da jurimo sam vrh i povratak u prvoligaško društvo. Lako neće biti, ali verujemo u tim, koji čine stručni štab, igrači i rukovodstvo kluba na čelu s agilnim predsednikom Draganom Kneževim, zaključuje Dejan Stanojev.

Momci sa Tise jesu na odmoru, ali većina igra na zimskim turnirima malog fudbala, što znači da odmor provode rekreativno i od prvog dana pripreme će se maksimalno uključiti u rad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име