„Priča o Evi Braun”, dokumentarni film o bečejskom pop – rok bendu koji je ostavio neizbrisivan trag na ovdašnjoj muzičkoj sceni krajem prošlog veka, premijerno je prikazan pred domaćom publikom u Pozorišnom klubu Gradskog pozorišta Bečej.

Simbolično, dokumentarac je prikazan upravo 25. avgusta, kako glasi i naziv jedne od numera sa albuma Pop music koji je prodat u ogromnom tiražu.

Priča o počecima, prijateljstvu, autorskim pesmama, vrtoglavom uspehu, rasprodatim koncertima, snovima, nije ostavila ravnodušne ni posetioce, ni prisutne članove Eve Braun.

Petar Dolinka Pjer, za portal MojBečej kaže da je, iako je imao priliku da „Priču o Evi Braun” pogleda ranije, to učinio večeras.

Zajedno sa Dolinkom, jedan od osnivača i frontmen Eve Braun, Goran Vasović Vaske radio je na svim albumima tokom 25 godina postojanja benda, i verovatno je najzaslužniji što priča o bečejskim Bitlsima živi i dalje. Dokumentarni film „Priča o Evi Braun” otvorio je prvi „Kontrafest” u Bečeju, a Vasović posebno pozdravlja inicijative poput novih festivala i koncerata pop rok i pank muzike u Bečeju.

Sinoć su u Pozorišnom bendu nastupili i Kristali, beogradski sastav koji je sarađivao sa Evom Braun i čija je numera Dolina ljubavi sa istoimenog albuma nastala upravo u Bečeju.

Večeras program Kontrafesta predvode novosadski punkburaši Zbogom Brus Li, a pored njih nastupaju i ovdašnji Route 66 i Skladište 58 iz Novog Bečeja.

Poslednjeg festivalskog dana nastupaju Debeli precjednik  iz Osijeka i Downstroy iz Kikinde  kao i bečejski Fiskalni račun i Okto (ex Bloodline).

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име