Umesto starog iz 2009. godine, pacijenti Doma zdravlja Bečej će od prvog septembra na raspolaganju imati novi rendgen apparat.

U pitanju je aparat sa podnim nosačem cevi i sistemom za kompjuterizovanu radiografiju. Savremeni rendgen omogućiće efikasniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i preglede.  Inače, u Domu zdravlja godišnje se uradi više od 5.000 radioloških pregleda, a aparat koji će biti zamenjen novim u veoma je lošem stanju, dok je popravka je izuzetno skupa.

Veći deo novca za kupovinu aparata, tačnije oko 5,8 miliona dinara, obezbeđen je na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, a učešće Doma zdravlja je 1,02 miliona dinara.

Bečejski dom zdravlja planira da novac za učešće obezbedi prodajom starog aparata u delovima. Ukoliko to ne uspe, računa na pomoć lokalne samouprave.

Dom zdravlja u Bečeju poseduje još  jedan stari rendgen iz 2000. godine u Ambulanti za plućne bolesti, međutim, taj aparat se često kvari, dok popravka neispravnog stativa košta oko dva miliona dinara.

Na konferenciji za novinare je najavljeno i da dom zdravlja planira da u saradnji sa opštinom učestvuje na pokrajinskim ili republičkim konkursima kako bi nabavio opremljeno sanitetsko vozilo, čija je vrednost oko sedam miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име