Centar za socijalni rad Bečej od danas zvanično raspolaže novim vozilom pogodnim za prevoz osoba sa telesnim invaliditetom.

Jedini kombi ovog tipa koristiće najviše onima sa otežanim kretanjem koji žive u selima bečejske opštine i kojima će na taj način usluge socijalne zaštite biti dostupnije. Novi kombi vrednosti 27.500 evra donacije je Evropske unije i još jedna iz programa „Sagradimo dom zajedno“ kojima je prethodno nekoliko porodica dobilo krov nad glavom.

Opremljeno prema potrebama osoba sa invaliditetom novo vozilo značiće i za prevoz Dnevnog boravka za decu i mlade pri Centru za socijalni rad Bečej. Inače, bazi korisnika uslugs socijalne zaštite u bečejskom Centru ima 118 dece sa telesnim invaliditetom, kao i 48 mladih, te 108 odraslih osoba. Međutim, broj osoba sa invaliditetom daleko je iznad tog broja, naročito kada se uzme u obzir sve više samačkih domaćinstava koja postoje u opštini.

Na pitanje da li postoji trajnije rešenje za problem sa radom Narodne kuhinje zbog čega je u januaru 20 dana bez obroka bilo oko 250 najsiromašnijh sugrađana predsednik opštine odgovora da se lokalna samouprava nada produžetku ugovora sa Gerontološkim centrom Bečej. Novi, aneksirani, ugovor na snazi je do 1. aprila. Podsetimo, direktor centra rekao je za portal MojBečej.rs da nemaju kapaciteta više da pružaju uslugu narodne kuhinje i da su tom predočili opštini Bečej još sredinom prošle godine.

 

Pogledajte TV prilog

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име