Direktor Gradskog muzeja Bečej ne ispunjava propisane uslove, predviđene Statutom Gradskog muzeja Bečej: da ima visoku stručnu spremu (istorija umetnosti, arheologija, istorija, etnologija, književnost, biologija) i da ima najmanje pet godina radnog iskustva, od toga najmanje tri godine na poslovima u oblasti muzeologije, navodi u svom izveštaju Državna revizorska institucija.

U Statutu Gradskog muzeja Bečej, od 21. 12. 2000. godine, predviđeno je da se za direktora postavlja lice sa visokom stručnom spremom – istorija umetnosti, arheologija, istorija, etnologija, književnost, biologija, kao i da ima najmanje pet godina radnog iskustva, od toga najmanje tri godine na poslovima u oblasti muzeologije, stoji u izveštaju državnih revizora.

Akoš Tojzan, imenovan za direktora 10.11.2017. godine ima završen Filološki fakultet, sa zvanjem diplomirani filolog anglista i pet godina radnog staža u osnovnoj školi, te on, kako ističu državni revizori, ne ispunjava propisane uslove za imenovanje.

Tojzana je krajem prošle godine, kao osnivač Muzeja, imenovala Skupština opštine Bečej.

Podsetimo, Državna revizorska institucija (DRI) objavila je krajem ovog meseca izveštaj o poslovanju opštine Bečej u 2017. godini, u kom je, po novom modelu revizije koje DRI odnedavno primenjuje, akcenat stavljen na javne nabavke, plate i obaveze gradova i u opština.

DRI je revidirala i rashode za zaposlene i u ustanovama u opštini Bečej, a tom je prilikom utvrdila da direktor ne ispunjava uslov, odnosno da je mimo propisima imenovan na tu funkciju.

Državna revizorska institucija je, objavljivanjem izveštaja, završila specifičan postupak revizije pravilnosti poslovanja opštine Bečej za 2017. godinu, započet u martu ove godine.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име