Umesto neuslovne, i uz to nelegalne, pijace na Drljanskom putu koji je frekventan, Drljan bi trebalo ove godine da dobije pijacu u svom mestu, i to u Školskoj ulici.

– Uoči usvajanja budžeta za 2016. godinu tražili smo od opštine Bečej novac za pijacu u Drljanu. Tako ćemo imati prostor koji će odgovarati i standardima i potrebama, rekao nam je Žarko Vignjević, sekretar Mesne zajednice Mileševo.

Nova pijaca u Drljanu trebalo bi da ima desetak tezgi, koliko ima i ona u susednom Mileševu. Vignjević ističe da je saradnja po tom pitanju njenog funkcionisanja sa Javnim preduzećem „Komunalac“, pod čijim je upravljanjem pijaca, korektna, kao i i da je ponuda, te potražnja, adekvatna potrebama.

Drljan i Mileševo čine Mesnu zajednicu Mileševo koja je u odnosu na druge mesne zajednice najudaljenija od Bečeja. Većinu populacije čine stariji, a aktuelna se situacija u PIK-u Bečej odrazila na one mlađe, radno sposobne, stanovnike.
Kako je mesna zajednica mala, vidljiv je, ali i značajan odlazak makar i jednog žitelja. Uglavnom mladi bračni parovi odlaze da li u veće mesto ili u inostranstvo u potrazi za poslom, jer ga u ovim selima nema dovoljno.

One starije obradovale su nove pogodnosti u lokalnom autobuskom prevozu. Preko ondašnjeg udruženja penzionera prijavljuju se i ostvaruju pravo na besplatnu vožnju na teritoriji opštine Bečej.

 

Foto: Pijačne tezge u Mileševu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име