Već više desetina godina meštani Drljana i Mileševa pred ulazom u naselja imaju pravo ruglo – divlju deponiju. 

Kako su nam rekli, iz svih okolnih mesta upravo na to mesto, pokraj puta Bečej – Bačka Topola, odlaže se smeće različite vrste. O tome svemu svedoči i izrazito neprijatan miris. Jutros je sekretarka Mesne zajednice Mileševo Daliborka, po brzoj dojavi meštana, sprečila samo jedno u nizu izbacivanje ogromne količine otpada.

Vozač traktora došao je iz pravca Bečeja i u prikolici dovezao ogromne količine šuta i otpada, najverovatnije od nekih građevinskih radova. Imao je nameru, baš kao i njegovi prethodnici, bahato da postupi i oslobodi se otpada za koji bi na regularnoj deponiji morao da plati naknadu. Upozoren da će mu, ukoliko tu istrese otpad, zbog čega je i došao nekoliko kilometara, uslediti prijava nadležnim inspekcijama i policiji, odustao je od namere. Međutim, vrlo je verovatno da se sa istim ciljem uputio na drugo mesto, jer divlje deponije u našoj sredini niču kao pečurke posle kiše.

– Nema šta nema na toj deponiji. U poslednje vreme se ne libe da tu donesu i uginulu stoku, leševe životinje raznih vrsti. Time se posle hrane napušteni psi kojih se bahati vlasnici takođe u neposrednoj blizini rešavaju. Nama sve to pravi ozbiljan problem, i po zdravlje i po bezbednost, kaže sekretarka mesne zajednice.

Ona dodaje – dok meštani plaćaju usluge „Potisju“ i u većini odlažu komunalni otpad ispred svojih kuća, svedoci su da im iz drugih okolnih mesta dolaze sa namerom da ih zatrpaju smećem. I to na otresištu i na njivi koja treba da služi u druge svrhe.

– Znate kako objašnjavaju put za Drljan? Levo od deponije. Dokle ćemo tako živeti? Nadam se da će lokalna samouprava što pre naći rešenje za sanaciju ove deponije i da ćemo rešiti gorući problem, kaže Daliborka Popov i dodaje – do tada mi neće biti teško da svaki put reagujem na ovaj način i poziva sve meštane da svaki od sličnih slučajeva prijave ili joj proslede informacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име