Bečejci zadovoljni odzivom humanitaraca u drugoj ovogodišnjoj akciji | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejci zadovoljni odzivom humanitaraca u drugoj ovogodišnjoj akciji | Foto: Vlastimir Jankov

Posle skromnog odziva ovogodišnje premijerne akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju, februarska je bila po meri Opštinske organizacije Crvenog krsta i, naravno, mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodina iz Novog Sada.

-Odazvalo se 117 humanitaraca, koliko je i pregledano, dva manje je dalo krv, od kojih devetoro prvi put, raportirao nam je aktivista bečejskog Crvenog krsta Neven Andrić.

Zadovoljni smo, pogotovo što sada nismo u mogućnosti unapred da damo godišnji raspored akcija, već nas ekipa iz Novog Sada obaveštava desetak dana pre dolaska, a mi onda šaljemo pozive dobrovoljnim davaocima krvi. Ovog meseca nećemo imati akciju, a kada će se održati aprilska saznaćemo, ponavljam, tek desetak dana ranije.

Do fleksibilnog rasporeda dolazi iz razloga što je Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sada zadužen da obavlja ovaj posao na teritoriji čitave pokrajine, a ranije su i regionalne zdravstvene ustanove to radile. No, neće to bitnije promeniti situaciju u bečejskoj sredini. I dalje će se u Bečeju održati deset, Bačkom Gradištu četiri i Bačkom Petrovom Selu tri akcije godišnje.

-Mi smo i ranije slali pozive za svaku akciju na preko 300 adresa. Razlika je samo što ćemo sada morati da ubrzamo posao i tek kada saznamo termin obaveštavamo humanitarce o akciji. Već je februarska akcija potvrdila da ova inovacija neće biti problematična, zaključuje Neven Andrić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име