Dvorišni prostor Spomen kuće Tan čeka goste | Foto: Vlastimir Jankov
Dvorišni prostor Spomen kuće Tan čeka goste | Foto: Vlastimir Jankov

Bez obzira na idealni geografski položaj, najveći potiski grad Srbije je dugo vremena bio u turističkom zapećku. A ima čime da se podiči i šta da pokaže.

Imajući u vidu manifestaciona dešavanja u poslednje dve godine, više nije tako. Dovoljno je reći da su lane održani „prvenci“ atraktivne manifestacije „Bečej noću“ sa nastupima nekoliko renomiranih muzičkih bendova, zatim trodnevni Festival na vodi „Tanderbal“, onda Gastro Fest, ove godine je na „Manufestaciji“ premijerno predstavljeno zanatstvo i stvaralaštvo… Sve to pomaže da se turizam vraća u grad na Tisi.

U nedelju će se održati drugi put Festival gastronomije – Gastro Fest, koji organizuje Omladinski pokret Društva intelektualaca braća Tan u Spomen kući Tan. Sudeći po entuzijazmu kojim se prilazi nedeljnom dešavanju, Bečej dobija još jednu atraktivnu tradicionalnu manifestaciju.

-Namera nam je da sve preraste u tradiciju, a cilj je promocija gastronomskih vrednosti i oživljavanje zaboravljenih jela i kuvarskih običaja. Pozivamo sugrađane i goste iz okoline da nas posete i uvere se u različitost i bogatstvo gastronomije ovog podneblja. Valja dodati da smo pripremili nekoliko različitih promocija, ali i nedeljni ručak za samo 200 dinara, rekao nam je u ime organizatora Daniel Jovanović.

Vrata atraktivnog zdanja Spomen kuća Tan sa prostranim dvorišnim prostorom u centru grada otvaraju se u 9 sati. Na jednom mestu će se takmičiti mladi kuvari, učenici tri srednje stručne škole, u pripremanju davno zaboravljenih jela. Na drugom će biti pet restorana, četiri iz Bečeja i jedan iz Bačke Topole, koji će predstaviti svoj meni, na trećem će se promovisati tri vojvođanska gastro festivala, tridesetak proizvođača domaće hrane i pića imaće svoj kutak, a vodilo se računa i o deci i njihovom kutku, kako bi stariji bili bezbrižni tokom degustacija. Sve traje do 20 sati, a u vremenu od 13 do 16 sati goste će zabavljati tamburaši.

Vredi u nedelju izdvojiti vreme za posetu bečejskom Gastro Festu i, što je vrlo bitno, izostaviti doručak kod kuće. Jer, treba mnogo jela degustirati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име