Skupština opštine Bečej zasedaće u utorak 7. juna po 26. put u ovom sazivu. Na dnevnom redu nalazi se, između ostalog, drugi rebalans budžeta opštine Bečej.

Dnevni red i materijal pogledajte u nastavku:

 1. Donošenje Odluke o drugom rebalansu budžeta opštine Bečej za 2022. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 2. Donešenje Rešenja o usvajanju izveštaja o poslovanju Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin – Badža“ Bečej. Materijal pogledajte OVDE.
 3. Donošenje Rešenja o usvajanju Godišnjeg izveštaja o radu Centra za Socijalni rad Bečej za 2021. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 4. Donašenje Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Gradskog muzeja Bečej za 2021. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 5. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada ca finansijskim planom Gradskog muzeja Bečej za 2022. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 6. Donošenje Rešenja o usvajanju Godišnjeg izveštaja o radu i poslovanju Istorijskog arhiva u Senti za 2021. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 7. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na program rada istorijskog arhiva u Centi za 2022. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 8. Donošenje Rešenja o usvajanju Izveštaja o poslovanju „Potisje – Bečej“ doo za komunalne usluge Bečej za 2021. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 9. Donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na odluku Skupštine društva „Potisje-Bečej“ za komunalne usluge Bečej o rasnodeli dobiti po finansijskom izveštaju za 2021. godinu. Materijal pogledajte OVDE.
 10. Donošenje Rešenja o konstatovanju prestanka funkcije člana Školskog odbora Tehničke škole u Bečeju. Materijal pogledajte OVDE.
 11. Donošenje Rešenja o konstatovanju prestanka funkcije člana Upravnog odbora Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Bečej. Materijal pogledajte OVDE.
 12. Donošenje Rešenja o konstatovanju prestanka funkcije člana Upravnog odbora Gradskog pozorišta Bečej. Materijal pogledajte OVDE.

O Drugom rebalansu budžeta opštine Bečej

Razlog za donošenje Odluke o drugom rebalansu budžeta opštine Bečej za 2022. godine su opredeljena sredstva po osnovu rešenja, odluka i zaključenih ugovora i to:
Kod programa – Stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje, unosi se projekat Dodela seoskih kuća sa okućnicom, po osnovu rešenja Ministarstva za brigu o selu, u iznosu od 6.693.000 dinara.

Kod programa 2, odnosno Komunalna delatnost, unosi se Projekat pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2022. godini na teritoriji opštine Bečej, po osnovu ugovora o sufinansiranju Ministarstva zaštite životne sredine u iznosu od 1.600.000 dinara.

Kod Programa 3 kod Poljoprivrede i ruralni razvoj, uređenje atarskih puteva i otresišta, dodaje se projekat sufinansiran od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od 17.500.000 dinara.

Kod projekta Organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture – izgradnja semafora na raskrsnici Zelene i Zmaj Jovine u Bečeju, po osnovu ugovora o dodeli sredstava Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo u saobraćaj u iznosu od 3.000.000 dinara. Tu je i Organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture – rehabilitacija nekategorisanog puta u vikend naselju u Bačkom Gradištu u blizini Bisernog ostrvaa pored toka Stare Tise, po osnovu ugovora Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u iznosu od 10.362.000 dinara.

Za program Srednje obrazovanje, po osnovu ugovora o dodeli novčanih sredstava iz budžeta AP Vojvodine za regresiranje studenata i srednjoškolaca sa teritorije opštine Bečej, dodaje se 4.095.000 dinara. Dalje, dodaje se kod Socijalne i dečije zaštite i dodatne socijalne zaštite – lični pratioci i koordinatori, po osnovu ugovora o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u iznosu od 4.721.000 dinara.

Kod programa Razvoj kupture i informisanja – Jačanje kulturne produkcije i umetničkog stvaralaštva, u iznosu od 1.350.000 dinara.
Kod programa Razvoj kulture i informisanja, dodaje se projekat sanacije krova Gradskog pozorišta, po osnovu rešenja Ministarstva kulture i informisanja u iznosu od 14.000.000 dinara.

Kod Razvoja sporta i omladine, dodaje se Investiciono održavanje objekta za sport i fizičku kulturu, po osnovu rešenja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u iznosu od 3.577.000 dinara.

Takođe se kod Infrastrukturno opremanje sportskog kompleksa u Bečeju, po osnovu ugovora Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dodaje 25.000.000 dinara.

Za program Opšte usluge lokalne samouprave, Jedinstveno upravno mesto, po osnovu Odluke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dodaje se od 8.400.000 dinara.

Kod programa Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije, Energetska sanacija stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, po osnovu ugovora Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti u sastavu Ministarstva rudarstva i energetike iznosu od 5.000.000 dinara.

Dodajmo da se na kraju obrazloženja navodi da su na osnovu instrukcije Ministarstva finansija izvršene korekcije mase plata kod direktnih i indirektnih korisnika – PU „Labud Pejović” i ustanove kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име