Devetnaesti put je Društvo prijatelja dece opštine Bečej organizovalo podelu novogodišnjih paketića za dečake i devojčice koji žive u uslovima dubokog siromaštva.

Paketići su prigodno predati u dvorištu Centra za decu i mlade, uručio ih Deda Mraz i to onima koji tokom školske godine pohađaju program socijalno – pedaško podrške koju udruženje pruža na čak tri lokacije.

Pored dece koja su uključena u program, takođe zahvaljući donacijama, paketiće su dobila i njihova braća i sestre, dok su roditelji mogli da preuzmu sredstva za domaćinstvo.

Zbog epidemioloških mera svečanost je održana na otvorenom, a nakon današnjeg dana paketići će se naći i u rukama dece koja žive u naseljenim mestima.

Pored ove akcije, sprema se još jedna, u saradnji sa Bečejskim udruženjem mladih i to za kraj godine, kad će Deda Mraz posetiti i ostale dečaka i devojčice.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име