Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, razgovarao je u ponedeljak (18. april) u Bečeju sa predsednikom opštine Bečej Vukom Radojevićem, direktorkom centra Svetlanom Gagić i Slobodanom Dimitrovim, članom Opštinskog veća zaduženim za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Ivanišević je novinarima kazao da je u Bečej došao kako bi posetio Centar za socijalni rad i kako bi se uverio u kvalitet rada. Tema razgovora državnog sekretara i predstavnika lokalne samouprave u Bečeju bio je konkurs kod pretpristupnih fondova, kao i novac, iznos od oko 4.7000.000 dinara, koji je ministartsvo najvećoj potiskoj opštini opredelili za poboljšanje usluga socijalne zaštite.

Direktorka Centra za socijalni rad Svetlana Gagić i predstavnici opštine upoznali su državnog sekretara Ivaniševića o planovima raspodele sredstava opredeljenih od Ministarstva. Predsednik opštine Bečej naveo je da će opština konkurisati kod “Izi” fonda kako bi se ozbezbedila značajna sredstva za poboljšanje kvaliteta socijalna zaštite.

Direktorka Centra za socijalni rad navela je da će sredstvima ministarstva rada, pored ostalih, nova usluga prihvatilišta moći će nesmetano da funkcioniše.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име