– Nema novca od viših nivoa vlasti u budžetu opštine Bečej za 2014. godinu, te je i to jedan od razloga da se izađe na izbore, ističu iz Demokratske stranke.

 

 

Opštinski odbor Demokratke stranke u Bečeju konferencijom za novinare (21. fenruar) počeo je aktivnosti u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore. DS, kako je Miloš Konjević, potpredsednik DS u Bečeju, istakao, jedina je prava opoziciona stranka, alternativa aktuelnoj vlasti. Bečejske demokrate na samom su se početku osvrnule na unutarstranačka zbivanja. Opštinski odbor, prema rečima Konjevića, nije podržao inicijativu počasnog predsednika stranke Borisa Tadića o izglasavanju nepoverenja Dragana Đilasa, jer bi to uslovilo izbore u stranci, koji u trenutku kampanje za parlamentarne izbore, kako je kazao, nisu potrebni. Kako je rečeno, Zvonimir Stankov jedini je član DS iz rukovodeće strukture opštinskog odbora koji je prešao u novoformiranu stranku Borisa Tadića. Pored Stankova, još sedam Bečejaca iz DS prešlo je u Novu Demokratsku stranku.

– Oni bečejsku organizaciju DS nisu napustili zbog nezadovoljstva radom odbora, već zato što misle da je politika koju zastupa Tadić adekvatnija u odnosu na našu, rekao je Konjević.

Lokalnih tema Konjević i Slobodan Zlokolica, predsednik OO DS, nisu se doticali na ovoj konferenciji za novinare. Kako su to objasnili, budući da je skupštinski materijal jutros stigao nisu imali vremena da ga analiziraju, pa će o temama lokalnog karaktera pričati na narednoj sednici bečejskog parlamenta zakazane za 28. februar.

Plan DS ukoliko uđe u vlast

Zlokolica je govorio o programu DS za parlamentarne izborne, a obrazovanje naveo kao jednu od primarnih stavki. On je naveo deset paketa mera programa za izbore. Među njima je uvođenje besplatne primarne zdravstvene zaštite i overene zdravstvene knjižice za sve građana Srbije, materijalno zbrinjavanje nezaposlenih porodilja dok najmlađe dete ne napuni godinu dana, te ulaganje 600 miliona evra u razvoj 20 regionalnih privrednih centara umesto otpuštanja radnika, ukidanje solidarnog poreza. Tu su i zabrana prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta i uvođenje ograničenja prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име