Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Bečeju Slobodan Zlokolica podneo je ostavku na to mesto. Na mestu prvog čoveka bečejskih demokrata nije već tri nedelje.

 

– To je bio dogovor u okviru opštinskog odbora i odborničke grupe da se to uradi, još od prošle godine, i to iz jednog prostog razloga. Naime, ja nisam mogao na adekvatan način da se posvetim organizaciji. Jedno je ovo istupanje i sve što se radi, a potpuno je druga stvar organizacija, jer je ova godina predizborna. Treba na mesto predsednika staviti nekog drugog, jer je nagomilavanje funkcija u jednoj ličnosti nepraktično, rekao je Slobodan Zlokolica.

On je dodao da ostaje na mestu predsednika Odborničke grupe „Izbor za bolji život Boris Tadić“ i poslanik u Skupštini Vojvodine.

Bečejske demokrate imaće uskoro i novi opštinski odbor, a sve je to uvertira za izbore koji će se odvijati naredne godine.

– Želimo da se nameštamo za izbore za 2016. godinu. U narednom periodu, možda već sledeće nedelje, izabraćemo vršioca dužnosti predsednika stranke, koji će imati zadatak, formalni, da organizuje izbore. Za v.d. predsednika stranke izabraće jednu osobu, ili će, pak, to biti oformljeno kolektivno telo, kazao je šef odbornika DS.

On nije otkrio ko će ga zameniti na čelu stranke.

– Svi su angažovani, rade. Jedno je hteti, jedno je moći, budimo realni. Verovatno ćemo napraviti varijantu kolektivnog tela, da bi se mogli stavljati zarezi jedni iza drugih, objasnio je naš sagovornik.

To što danas (30. januara) nije prisustvovao sednici Skupštine opštine Bečej nema veze sa tim što je podneo ostavku.

– Današnje odluke se ne tiču, nikako, Demokratske stranke. Nas se ovo ne tiče. Akcenat je na tome da se svi bave sobom, a ne gradom, rekao je on.

 

Reorganizacijom stranke, novi predsednik omladine

S novim izmenama, demokrate će dobiti i novog predsednika omladine, budući da je dosadašnji, Vladimir Beslać, odsutan zbog posla.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име