Holnap este (augusztus 29.) az idei nyár egyik legnagyobb filmsikerét, a Dunkirk című amerikai-angol-francia történelmi drámát veítik a Városi Színház nagyteremében.

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett a híres dunkerque-i csatából. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300.000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót, és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szövetséges katonákat.

A kritikusok véleménye szerint Christopher Nolan rendező menekülésről, káoszról, háborúról és túlélésről szóló alkotása látványos, magával ragadó és hiteles háborús film, amelyben a kortárs brit színjátszás krémjét – Tom Hardyt, Cillian Murphyt, a friss Oscar-díjas Mark Rylance-t, Kenneth Branagh-t, James D’Arcyt -, illetve némi meglepetésre a One Direction tinisztárját, Harry Stylest láthatja a közönség.

A 20:30-kor kezdődő veítésre 250 dinárba kerül a belépőjegy.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име