Pluća plakat
Pluća plakat

U subotu 11. novembra, od 20 časova na sceni Gradskog pozorišta Bečej odigraće se predstava „Pluća“ u produkciji Madlenijanuma. 

U duodrami igraju Suzana Lukić i Goran Jevtić.

Autor teksta je Dankan Mekmilan, a reditelj i prevodilac je Ivan Vuković.

Ulaznica je 500 dinara.

Rezervacije: 021/6915-336 (od 8 do 14 časova), pozoristebecej@gmail.com

O predstavi:

Pitanje sa kojim se često suočavaju mladi bračni parovi kod kojih je izražena ekološka i etička svest – da li u ovakvom svetu rađati i stvarati novi život – jeste i tema duodrame „Pluća” savremenog britanskog autora Dankana Mekmilana.

Ovo je duhovita i nežna priča u kojoj će svaki gledalac moći da se prepozna, jer ovaj komad „diše istinom“. U prenaseljenom svetu, u kome svako novo biće troši dragocene zalihe kiseonika, ostavlja karbonski otisak, ali i svetu u kome taj novi život očekuju egzistencijalne muke s mogućim tragičnim ishodom, od ekološke kataklizme, preko pandemija do potpune socijalne nesigurnosti, da li roditi ili ne, pitanje je sad?

Ovo pitanje u komadu postavljaju dvoje urbanih, samosvesnih mladih ljudi koji su pred važnim životnim odlukama, a tumače ih Suzana Lukić i Goran Jevtić, dvoje sjajnih glumaca koji su u punoj raskoši i zrelosti svojih karijera. Njihova izuzetna nesvakidašnja kompatibilnost se naročito oslikava u duhu urbanosti koju svojom harizmom poseduju oboje i u posebnom dikcijskom daru da na izgled svakodnevni, čak ulični, govor učine pravom pozorišnom poezijom.

U režiji ovog komada, Ivan Vuković, ispoštovao je želju i didaskalije samog pisca da igru postavi na ogoljenoj sceni uz minimalistička sredstva gde će samo svetlo i muzika da sugeriše protok vremena. Ovim komadom želja je producenata da publiku podsete da je suština današnjeg čoveka da voli i da kroz ljubav traje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име