Izbori 16. marta prilika su da se glasanjem za LDP kazne svi oni koji su naneli štetu ovoj zemlji. Svi su, osim nas, u proteklih 25 godina imali priliku da vode ovu zemlju i uglavnom su je katastrofalno iskoristili, naveo je u Bečeju potpredsednik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić.

Kako je Bojan Đurić rekao, lista odlazećeg premijera Ivice Dačića najodgovornija je za propast zemlje u proteklih 25 godina. – Koalicija oko SPS zbog toga ne sme da dobije šansu i da od 17. marta kreira put. Druga koju treba kazniti je lista Borisa Tadića, zbog toga što bi podrška njima značila nagradu za nesposobnost i licemerje posle osam godina provedenih na vlasti, istakao je Đurić. Politika Borisa Tadića je, kako je kazao, ostavila posledice posebno u Vojvodini.

– Vojvodina na desetine miliona dolara izgubi svake godine zbog toga što je Tadiću bilo važno zbog jedne fotografije sa Putinom potpiše katastrofalan energetski sporazum. Vojvođanska nafta i gas će se zbog toga narednih 30 godina vaditi i eksploatisati uz mizernu rudnu rentu od tri odsto, izjavio je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije.

On je dodao na 16. marta očekuje bolji rezultat LDP-a nego na prošlim parlamentarni izborima.

– Lična satisfakcija zbog toga što smo gotovo deset godina bili u pravu nije dovoljna. Građanima to ne znači ništa. Njima je važno da se ne izgubi ni sekund vremena, istakao je Bojan Đurić.

Kako je u najvećoj potiskoj opštini još naveo, Vojvodina je jedna od centralnih tema od osnivanja LDP-a, te se zbog toga poslednji dani kampanje provode u pokrajini. – Prvi veliki poslovi su, konačno, promena ustava, potpuno drugačiji položaj Vojvodine, ukidanje ponižavjućih odredbi o položaju Vojvodine, mnogo više ekonomske šanse za Vojvodinu i konačno, kažnjavanje na ovim izborima svih onih koji su u prošlosti uništili ovaj deo zemlje, kazao je potpredsednik LDP. U kandidaturama za poslanike članovi bečejskog LDP vide priliku i, kako je navela Tamara Ivanišević, šansu za Bečej i za Bečejce.

– Mi smo mnogo radili ovde u izvršnoj vlasti i napravili smo dobre pripreme. Mnogo smo radili, pogotovo ja lično, na saniranju stečenih dugova. Tu mislim na tekuće dugove u 2012. godini, to je onih čuvenih 200 i kusur miliona. Radili smo na rešavanju kompletnih dugova prema NIS Naftagasu u visini od oko 100 miliona, a to je sada u većem delu rešeno.Trudili smo se da bečejski budžet rešimo dugova da bismo mogli da idemo dalje. Pravilili smo projekte, pokušavali da otvorimo grad za nove investicije, da finansiramo projekte. To je teško, pa iz tog razloga nam je potrebno da neko od nas bude u republičkom parlamentu, na izvorištu informacija, objasnila je Ivanišević.

Prema rečima vršioca dužnosti glavnog menadžera u bečejskom LDP-u Dalibora Kekića, posebna pažnja će se posvetiti mladima, kako bi im se da im se otvori prostor koji zaslužuju. On je dodao i da očekuje šansu na ovim izborima.

– Pokušaćemo da budemo bolji, pametniji, odlučniji, brži u odnosu na sve oni koji traže drugu i treću šansu. Pod tim podrazumevam Borisa Tadića, Demokratsku stranku, Socijalističku partiju Srbije, istakao je Kekić.

Inače, pored Saveza vojvođanskih Mađara, bečejski LDP ima najviše kandidata za poslanike u republičkom parlamentu na predstojećim parlamentarnim izborima, ukupno četiri.

Pored Ivaniševićeve i Kekića, na listi se nalaze i Zdravko Petrović i Zoltan Guljaš.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име