Član Opštinskog odbora Demokratske stranke Bečej i odbornik te stranke u lokalnom parlamentu Dušan Jovanović prešao je u Ligu socijaldemokrata Vojvodine. U nastavku prenosimo saopštenje LSV ovim povodom i dodajemo komentar šefa bečejskih demokrata Slobodana Zlokolice izrečen ovim povodom nešto ranije.

 

 

LSV ponovo ima odbornika u bečejskoj skupštini

Na nedavno odrzanoj 11. izbornoj skupštini Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej za predsednika je ponovo izabran Tot Ferenc, a za potpredsednika Hadnadj Laslo. Tom prilikom su delegati izabrali i nove članice i članove OO LSV Bečej. Novoizabrani opštinski odbor je na svojoj prvoj sednici za sekretara izabrao Dušana Jovanovića. Na ovaj način, nastavljen je trend konsolidacije LSV u Bečeju. Jovanović je nakon izbora istakao da je bečejski odbor LSV kadrovski pojačan kada je početkom marta pristupilo nekoliko novih članova, među kojima je i Dušan Jovanović, odbornik u Skupštini opštine Bečej i bivši predsednik Opštine i osnivač GG „pokret za Bečej“. – To znači da LSV ponovo ima odbornika u lokalnoj skupštini, koji zastupa političke interese i ciljeve Lige. Kada je organizacija u pitanju, započeli smo formiranje mesnih odbora LSV i u onim naseljenim mestima u kojima do sada oni nisu funkcionisali – rekao je on. Jovanović je naglasio da su ove aktivnosti već pokazale prve rezultate i potvrdu ispravno donetog pravca delovanja, te je na nedavno održanim republičkim izborima, na kojima je OO LSV Bečej, bio stožerna stranka koalicije u Bečeju i u okviru koje je stranka dala daleko najveći doprinos, što je rezultiralo da je po broju dobijenih glasova birača bečejske opštine, LSV završio izbore na trećem mestu, iza SNS i SVM, a ispred DS, SPS i LDP.

 

S druge strane, predsednik OO DS Bečej i šef demokrata u lokalnom parlamentu Slobodan Zlokolica ranije je o prelasku odbornika izjavio sledeće:

– Odbornička grupa DS u lokalnom parlametu trenutno broji pet odbornika. Naša odbornička grupa je osvojila deset mandata u lokalnom parlametnu za saziv 2012 – 2016, međutim, zbog aktulne pojave „preletanja“ odbornika i tokova upodobljavanja lokalne vlasti republičkoj naša grupa je praktično prepolovljena. Lično u tome ne vidim nikakvu mudrost i dubinu, jer realno svi možemo da pređemo u neku drugu stranku, ali šta time postižemo i kakvi ljudi postajemo? Meni su se nudila razna rešenja i opcije prelaska, ali obzirom na to da sam u DS još od pre 2000. nemam nameru da menjam politčku orijentaciju. Mudrost i snalažljivost ću pronaći ili ne, u okviru moje opcije, a ne na klasičan lakši način, da „preletim“ ili pak da budem „nezavisni odbornik“. Kaže jedna izreka „u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi“. Za mene bi bilo poniženje i vrhunska sramota da napustim matičnu strukturu sada kada je teško, objasnio je Zlokolica.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име