Foto: Policija, sajt MUP-a
Foto: Policija, sajt MUP-a

Na području Policijske uprave u Novom Sadu u protekloj nedelji dogodilo se 36 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 24 osobe lakše i teže povređene. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 2.351.000 dinara, saznajemo iz Odeljenja saobraćajne policije.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine šest, neustupanja prvenstva prolaza pet i četiri zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Policija je podnela 13 krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 374 učesnika u saobraćaju. Izdato je 1.358 prekršajnih naloga, iz saobraćaja je isključeno 126 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 39 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti.

Trideset i četiri požara prošle nedelje

Protekle nedelje na području Južnobačkog upravnog okruga evidentirano je 34 požara: na građevinskim objektima (15), na otvorenom prostoru (17) i na saobraćajnim sredstvima (2).
U ovim događajima, za koji je vršen uviđaj, nije bilo poginulih ni povređenih lica, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 915.000 dinara, podaci su iz Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu.
Na osnovu izvršenih uviđaja, utvrđeno je da su dva požara izazvana nehatom – nepažnjom.
Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu imali su 41 intervenciju, od kojih je 34 bilo na gašenju požara, pet tehničkih intervencija, jedno dežurstvo i jedno iz grupe ostalih intervencija.

Foto: MUP

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име