Sudije i takmičari pred otvaranja turnira (1)
Sudije i takmičari pred otvaranja turnira

Džudo klub Mladost iz Bečeja, koji iduće godine obeležava pola veka rada, još jedanput se dokazao kao uspešan domaćin tradicionalnog, 23. po redu, Međunarodnog džudo turnira za uzrast od 10 do 14 godina i 13. Memorijala „Željko Nikolić“ u pionirskoj kategoriji do 66 kilograma.

Na tatamiju se našlo 326 takmičara, 116 devojčica i 210 dečaka iz 40 klubova četiri zemlje, Bosne i Hercegovine (1), Mađarske (3), Rumunije (1) i Srbije (35).

Kao i svake godine, opština Bečej je pomogla organizaciju manifestacije koja je izrasala u jedan od sportskih simbola najvećeg grada Potisja, a član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić je u pozdravnoj besedi, između ostalog, rekao:

-Podatak da je turnir privukao preko 300 takmičara iz 40 klubova Srbije i zemalja okruženja dovoljno kazuje o njegovoj popularnosti među džudo nadama, ali i organizovanosti kluba domaćina. Upravo to, nas iz lokalne samouprave primorava da pomažemo sport, koji okuplja i usmerava mlade na pravi životni put, rekao je Dana Mandić i otvorio tirnir.

Po završetku turnira, najviše razloga za radost imali su gosti iz mađarskog grada Kapošvara, koji su dobili veliki pehar namenjen sveukupnom pobedniku, jer su njihovi takmičari sakupili ukupno 66 bodova. Drugo mesto pripalo je Vinči iz Beograda (60), a treće Žandarmeriji iz Beograda (57).

Nisu izostali atraktivni zahvati
Nisu izostali atraktivni zahvati

Manji pehari pripali su najuspešnijim ekipama po uzrasnim kategorijama i polnoj pripadnosti. U kategoriji poletarki, učestvovale su 44 takmičarke, a pehar je osvojila ekipa Fajter iz Obrenovca (26 bodova). Kod poletaraca na četiri tatamia bilo je 87 takmičara,  a najuspešniji je bio Kapošvar (23). U kategoriji mlađih devojčica nastupilo je 39, a pehar su osvojile džuditskinje Beograda (19), dok je dečaka bilo 80, a najuspešnija ekipa je Kapošvar (27). Najzad, u konkurenciji starijih devojčica nastupile su 33 takmičarke, pehar je pripao Partizanu iz Novog Sada (24), dok je dečaka bilo 43, a pehar su odneli u Suboticu džudisti Bačke (20).

U pojedinačnoj konkurenciji medaljama je nagrađeno po četvoro najuspešnijih u svakoj težinskoj kategoriji. Kad smo već kod pojedinačnih nagrada, memorijalni pehar u konkutenciji mlađih dečaka do 66 kilograma osvojio je takmičar LSK-a iz Laćarka Slavko Lončarević, koga je porodica tragično nastradalog Željka Nikolića, pored pehara, nagradila i sa 100 evra.

-Imajući u vidu epidemiološku situaciju, te da iz tog razloga lne nismo ni održali turnir, prezadovoljni smo odzivom i kako je sve proteklo, odnosno što su, listom, svi izjavili da su se prijatno osećali u našoj sredini. Sada se okrećemo narednoj godini, koja je za naš klub jubilarna 50. Tim povodom ćemo izdati monografiju, a ovaj turnir bi trebalo da bude najmasovniji do sada, već najavljuje naredno okupljanje direktor Međunarodnog džudo turnira u Bečeju Milorad Lončarević.

Direktor turnira Milorad Lončarević uručio je pobednički pehar predstavniku Kapošvara
Direktor turnira Milorad Lončarević uručio je pobednički pehar predstavniku Kapošvara

Domaćin, Džudo klub Mladost, nastupio je sa ukupno deset takmičara, a najviše uspeha imali su Dušan Gajinov, koji je osvojio srebrnu medalju kod starijih dečaka u kategoriji do 66 kilograma, odnosno Marko Osmanhodžić, kome je pripala bronzana medalja u kategoriji do 50 kilograma kod poletaraca. Peto mesto osvojili su poletarac Stefan Kekić (do 50 kg) i mlađa devojčica Maja Gajinov (40 kg). Ostali, poletarci Veljko Agbaba (38 kg), Marten Grcić (28 kg) i Ognjen Ostojić (42 kg), poletarka Dunja Maras (43 kg), mlađa devojčica Milica Džambas (40 kg) i mlađi dečak David Ćosić (46 kg) ispali su u ranoj fazi takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име