Sa svečanog otvaranja bečejskog džudo turnira
Sa svečanog otvaranja bečejskog džudo turnira

Bečejci uspešno organizovali 24. međunarodni džudo turnir

Džudo klub Mladost iz Bečeja, kome je ova godina jubilarna pedeseta, uspešno je organizovao tradicionalni, 24. po redu, Međunarodni džudo turnir za uzrast od 10 do 14 godina i Memorijal „Željko Nikolić“ u kategoriji mlađih dečaka do 66 kilograma. Na četiri tatamija u sportskoj dvorani pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise nadmetalo se 337 takmičara, 113 devojčica i 224 dečaka, iz 44 kluba osam zemalja, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Crne Gore, Hrvatske, i svih delova Srbije.

Kao i ranijih godine, pokrovitelj atraktivnog sportskog događaja za mlade sportiste bila je opštine Bečej, jer je prepoznala mogućnost da se i na ovaj način promiviše u zemlji i okruženju.

Predstavnik opštine Bečej Dane Mandić sa legendama džudo sporta
Predstavnik opštine Bečej Dane Mandić sa legendama džudo sporta

-Ovo je jedno od najmasovnijih takmičenja ove godine u gradu i podržali smo ga logistički i sa 100.000 dinara. Imajući u vidu da je ovo jubilarna godina u kojoj obeležavaju pola veka postojanja i uspešnog rada, vrednovali smo to uručenjem najprestižnije opštinske „Prvoavgustovske“ nagrade, ali i izdvojili pola miliona dinara za obeležavanje pola veka postojanja i izdavanje kapitalne klupske Monografije. Pratimo rad Džudo kluba Mladost i ponosni smo što u našoj sredini egzistira takav sportski kolektiv, rekao nam je, posle pozdravne besede i otvaranja turnira, član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić.

Na kraju jednodnevnog turnira, najviše razloga za radost imali su takmičari Žandarmerije iz Beograda, jer im je pripao veliki pehar namenjen sveukupnom pobedniku. Prvo su se okitili prvim mestima u konkurenciji poletarki i starijih pionira, bili su drugi u kategoriji mlađih dečaka i starijih devojčica, te treći u uzrastu mlađih devojčica, što im je ukupno doneli 85 bodova. Drugo mesto sa 69 bodova pripalo je Proleteru iz Zrenjanina, a treći je bio Spartak iz Subotice sa 56 bodova.

Nisu izostali atraktivni zahvati
Nisu izostali atraktivni zahvati

Manji pehari pripali su najuspešnijim ekipama po uzrasnim kategorijama u ženskoj i muškoj konkurenciji.  Pehar namenjen najuspešnijim poletarkama (46 takmičarki učestvovalo) pripao je beogradskoj Žandarmeriji, jer su sakupile 21 bod, a kod poletaraca (95)  najuspešniji je bio subotički Spartak (23). Kod mlađih devojčica (40) prvi je bio Voždovac (19), a kod mlađih dečaka (78) najuspešniji bio je ODŽK Beograd (17). Najzad, kod starijih devojčica (27) najuspešniji je bio ODŽK Proleter MD iz Zrenjanina (19), a kod starijh dečaka (50) na najvišu stepenicu pobedničkog postolja popeli su se takmičari Žandarmerije (17).

U pojedinačnoj konkurenciji medaljama je nagrađeno po četvoro najuspešnijih u svakoh težinskoj kategoriji. Kad smo već kod pojedinačnih nagrada, memorijalni pehar u konkurenciji mlađih dečaka do 66 koligrama osvojio je takmičar Vinče Luka Delević, koga je porodica tragično nastradalog Željka Nikolića, pored osvojene zlatne medalje, nagradila memorijalnim peharom i sa 100 evra.

-Imajući u vidu da još uvek nije bezbedna epidemiološka situacija, prezadovoljni smo odzivom takmičara iz osam zemalja i kako je sve proteklo. Ovim smo zaokružili jubilarnu godinu i može se reći da je ovo bila „kruna“ ovogodišnjih dešavanja u i oko našeg kluba. Takmičenje smo otvorili revijalnim delom u kom je nastupilo desetoro dece mlađe od 10 godina, jer ona nemaju pravo zvaničnog takmičenja na turirima, a redovno treniraju i ovo im je bila prilika da se predstave pred roditeljima, rodbinom i prijateljima, ali i osete draž takmičenja, rekao nam je direktor 24. Međunarodnog džudo tirnira u Bečeju Milorad Lončarević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име