Bečejsko udruženje mladih i Fake News Tragač kreirali su edukativne kartice kao alat za realizaciju radionica o medijskoj pismenosti, koje mogu koristiti svi koji žele da kroz neformalno učenje i zabavu nauče ponešto o medijima, tehnikama medijskih manipulacija, lažnim vestima i medijskoj pismenosti.

Ovaj edukativni alat namenjen je svim starosnim grupama i mogu vam poslužiti da učite sami, u paru, ali i u maloj ili velikoj grupi. Posebno su namenjene omladinskim radnicima i radnicama, vršnjačkim edukatorima/kama, ali i nastavnicima i profesorima u školama koji žele da na interaktivniji način uče sa đacima o medijima i medijskoj pismenosti.

– Danas, kada je svaka osoba na internetu kreator medijskog sadržaja, više nego ikad je važno da budemo medijski pismeni, a to znači da kritički posmatramo sadržaj koji putem medija dolazi do nas i da imamo određena znanja i veštine koje nam pomažu da prepoznamo medijsku manipulaciju, navode iz Bečejskog udruženja mladih.

Preuzmite kartice za štampu kao i uputstvo za upotrebu.

Ovaj edukativni alat je nastao u okviru projekta „Medijski pismeni mladi protiv dezinformacija“ koji sprovode BUM i FakeNews Tragač, a koji podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име