Učenici četvrtih razreda Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju imali su danas (14. decembar) priliku da iz prve ruke čuju sve karakteristike studiranja na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Osam akreditovanih studijskih programa, mogućnost „samoprofilisanja“ studenata, odnosno da 30 odsto predmeta odaberu prema afinitetima, savremeni objekti, takozvana „evropska diploma“ samo je deo onoga što fakultet sa više od pola veka tradicije, nudi budućim studentima.

Prodekan za nastavu Saša Bošnjak kazao je učenicima, koji su dupke ispunili svečanu salu zgrade opštine Bečej, da će u narednim mesecima doneti odluke koje su od suštinske važnosti za njihovu budućnost. S tim u vezi, kako je istakao, povod današnjeg skupa je da mladi upoznaju rad i mogućnost ustanove na kojoj će sticati znanja, ali daleko informativnije u odnosu na ono što mogu da saznaju iz brošure ili na internetu. Dalje, on je predstavio studijske programu, istakavši agrarnu ekonomiju i agrobiznis kao najstariji, a poslovne informacione sisteme kao mogućnost za najbrže zaposlenje.

Poznato je da na ekonomskom fakultetu u Subotici, odnosno u Novom Sadu, studira znatan broj maturanata iz bečejske škole. Uspeh ovdašnjih studenata, znanje i kompetencije koje su se ovde stiču, a daju šansu za zaposlenju, studiranje na mađarskom jeziku, samo je deo onoga što bi trebalo buduće brucoše da privuče. Fakultet razvija, osim savremene programe, i saradnju sa drugim fakultetima u regionu, ali i onima iz Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, kao i partnerstva sa privrednim subjektima kod kojih mladi mogu da steknu praksu nakon završene treće godine studija, što dodatno utiče na njihovu zapošljivost.

Međutim, Ekonomsko – trgovinska škola u Bečeju poznata je i po tome da njihovi učenici imaju kapaciteta za studiranje i na drugim fakultetima, jer, iako stručna škola, nudi široko obrazovanje svojim đacima. Iz te škole navode i da prate uspehe svojih bivših đaka tokom studija, bilo da se usavršavaju na ekonomskom fakultetu ili u drugim naučnim disciplinama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име