Direktorka ETŠ Gordana Kovačev uručuje nagradu đaku generacije Katarini Milić
Direktorka ETŠ Gordana Kovačev uručuje nagradu đaku generacije Katarini Milić

Za razliku od ranijih ispraćaja maturanata, Ekonomsko-trgovinska škola u Bečeju je ove godine to uradila u predivnom školskom dvorištu, koje je samo po sebi scenografija po meri za ovakve događaje.

U hladovini ispod hrasta, koju godinu starijeg od škole osnovane 1948. godine, ređale su se numera za numerom školske priredbe, koju su, pored učenika u profesora, pratili i roditelji maturanata. I program je ove godine bio drugačiji u odnosu na ranije godine. Svako maturantsko odeljenje je u par minuta pripremilo svoju numeru, a razredni starešina je sve pozdravio i sa balona pročitao vršnjačku poruku.

U ime lokalne samouprave maturante je pozdravila zamenica predsednika opštine Bečej Svetlana Vuletić, a onda se obratila i direktrka Gordana Kovačev.

Svi nagrađeni učenici ETŠ s direktorkom Gordanom Kovačev
Svi nagrađeni učenici ETŠ s direktorkom Gordanom Kovačev

-Dragi maturanti, svakoj generacije provedeno vreme u srednjoj školi proleti munjevitom brzinom, a vašoj je, stiče se utisak, brzinom svetlosti. Jer, tokom vašeg školovanja desila se „korona“, usledila je izolacija, potom onlajn nastava, koja je bila izazov za sve nas, profesore, učenike, vaše porodice… Srečom prolazi i možemo dostojanstveno da vas ispratimo i već se spremamo da doček onih koji će vas zameniti. Želimo van zdravlja i uspeha u daljem školovanju, ljubavi, poslu… U životu, istakla je, između ostalog, direktoka Gordana Kovačev.

Prepuno školsko dvorište tokom priredbe povodom ispraćaja maturanata
Prepuno školsko dvorište tokom priredbe povodom ispraćaja maturanata

Posle raspevanog i razigranog programa, pristupilo se uručenju priznanja najuspešnijima. Đak generacije Katarina Milić dobila je od opštine Bečej laptop i od škole diplomu i  knjige, sportista generacije, košarkašica Željana Mešepik, poklon paket i knjige, a petoro „vukovaca“, Nenad Božić, Marija Jocković, Valentina Jagarčev, Kaudia Tot i Lena Fekete  Vukove diplome i knjige. Specijalne diplome pripale su i učenicima koji su osvojili prva mesta na Republičkim školskim takmičenjima, Jovan Ivković iz istorije i Aurel Leto iz poslastičarstva. Nisu bez nagrada u vidu knjiga prošli i ostali koji su se istakli u u nastavnoj ili vannastavnoj aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име