Ulaz u virtuelnu prodavnicu
Ulaz u virtuelnu prodavnicu

Dobili kabinet trgovinskog poslovanja

Višegodišnja ideja u bečejskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi doživela je realizaciju. Reč je o otvaranju virtuelne prodavnice, simbolično su je nazvali „Dinar“, radi obuke učenika trogodišnjeg profila trgovac.

-Ovo je, praktično, kabinet za trgovinsko poslovanje u našoj školi. Na ovaj način naši učenici, kada završe školovanje za profil trgovac, biće obučeni u željenoj meri i moći će odmah da se nesmetano uključe u rad klasične prodavnice ili marketa. Imali smo izuzetno razumevanje ovdašnjih firmi „Trend“ i „Sentapromet“, koji su nam donirali potrebnu opremo da virtuelna prodavnica proradi. Sada naša deca imaju gde da na kvalitetno stručan  način obavljaju praktičnu nastavu, ali će ići na praksu i kod poslodavaca van škole. Tačnije, sada smo u mogućnosti da 75 odsto časova praktične nastave realizujemo u našoj prodavnici i sa našim nastavnicima, rekla je prilikom otvaranja virtuelne prodavnice pod školskim krovom direktorka ETŠ u Bečeju Gordana Kovačev.

Sa svečanog otvaranja virtuelne prodavnice Dinar u Bečeju
Sa svečanog otvaranja virtuelne prodavnice Dinar u Bečeju

U „Trendu“ vele da im se dopala ideja da se u okviru škole opremi prodavnica u kojoj će učenici da imaju praktičnu nastavu i rado su prihvatili saradnju.

-Opremili smo prodavnicu sa dve kase, jednom klasičnom fiskalnom i specijalnim poslovnim programom sa naprednim funkcijama. Sada će učenici imati mogućnost za kvalitetniju obuku, a po završetku školovanja brže će moći da nađu posao, a poslodavac neće morati dodatno da obučava radnika za rad na kasi, dodaje u ime „Trenda“ Miloš Džigurski.

Prodavnicu su, zahvaljujući saradnji sa „Sentaprometom“, opremili robom, ali bez alkoholnih pića i duvana. Zasluge za to pripadaju nekadašnjem nastavniku škole, sada penzioneru i članu Udruženja za zaštitu potrošača u Senti Savi Grujičiću.

-Ovo je mesto gde će učenici naučiti da rade sa ljudima, a to je najteže. Zahvaljujući donacijama „Trenda“ i „Sentaprometa“, obučiće se da praktično rade, a od nastavnika će dobiti stručnu obuku o svom poslu i da ne prave greške prema potrošačima, uključio se u celu priču Sava Grujičić.

Prodavačice na radnom mestu
Prodavačice na radnom mestu

Svečanom otvaranju virtuelne prodavnice „Dinar“ prisustvovali su nastavnici koji će realizovati praktičnu nastavu i učenici. Među njima je bila i učenica drugog razreda Milica Ilić.

-Nema sumnje, ovo će nam znatno pomoći u obuci praktične nastave, pa ćemo iz školske klupe odmah biti spremni da radimo bez dodatne obuke u prave trgovinske radnje, zadovoljna je što će većinu časova praktične nastave obavljati u školskoj prodavnici Milica Ilić.

Prvaci će praktičnu nastavu tokom prvog polugodišta sprovoditi isključivo u virtuelnoj prodavnici, a kasnije će, shodno školskom planu i programu, kao i učenici preostala dva razreda realizovati u i van škole.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име