Sedamnaesta sednica Skupštine opštine Bečej trajala je manje od pola sata, iako je na dnevnom redu bilo jedanaest tačaka, odnosno predloga akata. Mahom su to bili izveštaji za prethodnu i programi rada za aktuelnu godinu institucija, kao i dva pravilnika u vezi sa sportom.

Osim Ištvana Taria, koji je rekao da bi u istorijskom arhivu trebalo da rade stručni ljudi koji bolje poznaju ovdašnje prilike i kontekst, govoreći, doduše, o  Programu rada sa finansijskim planom Istorijskog arhiva u Senti za 2017. godinu, odsek u Bečeju, niko od odbornika, kao ni predstavnika izvršne vlasti, nije polemisao o predlozima akata, koji su, svi do jednog usvojeni.

Lokalna skupština je danas usvojila i Izveštaj o radu Gradskog muzeja Bečej za 2016. godinu, Izveštaj o radu Gradskog pozorišta Bečej za 2016. godinu, Plan i programu rad sa finansijskim planom Gradskog pozorišta Bečej za 2017. godinu, Izveštaj o radu Centra za socijalni rad Bečej za 2016. godinu,  Plan rada sa finansijskim planom Centra za socijalni rad Bečej za 2017. godinu, Finansijski izveštaj sa delom na koji je data saglasnosti na odluku upravnog odbora o raspoređivanju suficita Predškolske ustanove „Labud Pejović” Bečej za 2016. godinu, Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa kojima se ostsaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Bečej, Pravilnik o kategorizaciji sportskih organizacija u opštini Bečej. Na kraju zasedanja lokalni odbornici podržali su predlog da se otuđi građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine Bečej, parcele broj 23748/5 K.O. Bečej, dok je konstatovan i prestanak funkcije člana Komisije za planove opštine Bečej.

Što se parcele u Industrujskoj zoni tiče, koja će sada moći da se proda, a čija je vrednost 7.164.000 dinara, ponuđači planiraju da njoj naprave pogon za proizvodnju električne energije od obnovljivih izvora energije, dok je planirano da zaposle 20 radnika, navedeno je u materijalu za sednicu skupštine.

Odbornici Skupštine opštine vraćaju se u salu već za dva dana, kada će na dnevnom redu, između ostalih, biti i predlog prvog rebalansa budžeta za ovu godinu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име