A következő évi költségvetési prioritások összegyűjtésére szolgáló űrlap a participativni – budzet.rs részvételi weboldalon érhető el.

A polgárok javaslatai valamint az óbecsei önkormányzat képviselőivel folytatott kerekasztal-beszélgetések által lesznek kaialkítva a szavazólapok, amelyeken a polgárok leadhatják voksaikat.

2022-ben elsőként a pecesori helyi közösség polgárai mondták el prioritásaikat a kerekasztal-beszélgetés keretében. Ma este (november 1.) 19:00 órától Bácsföldváron kerül sor a beszélgetésre, ahol a helyiek javaslatokat tehetnek arra vonatkozóan, hogy hová fektessék be a költségvetésből származó pénzt. Majd november 7-én 19 órától Péterréve lakosai kapnak erre lehetőséget, másnap (november 8-án) a helyi önkormányzat képviselői ellátogatnak radičevići helyi közösségbe is. A mileševói helyi közösségben november 9-én 19 órától lesz megtartva a kerekasztal-beszélgetés. November 10-én 19 órától pedig a harmadik helyi közösségben. A második helyi közösségben a tervek szerint november 15-én, 17 órától, majd ugyanezen a napon 19 órától az első helyi közösségben szervezik meg a kerekasztalt, ahol a költségvetési prioritásokról lesz szó.

A szavazásra november 26-án és 27-én kerül sor, az eredményeket pedig november 28-án mutatják be a nyilvánosságnak. A költségvetési tervezetet december 6-ra tervezik, amit követően a polgároknak lehetőségük lesz észrevételeket benyújtani, vagy személyesen is részt vehetnek az óbecsei önkormányzat épületében december 21-én megtartott nyilvános vitán.

Emlékeztetőül: az óbecsei önkormányzat polgárai javaslatot tehetnek arra, hogy az óbecsei önkormányzat mely beruházásokba fektessen be jövőre 50 millió dinárt.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име