Bojan Stojanovićot, Zaječar város korábbi tanácstagját három hónapos börtönre ítélt a bíróság, mivel a Korrupcióellenes Ügynökségnek nem adta le vagyon- és jövedelem-nyilatkozatát. Stojanović a büntetést házi őrizetben fogja letölteni. Az esetről a SzerbiaiTényfeltáró Újságírói Központ (CINS) számolt be. 2010 óta ez csupán a második börtönbüntetés, amit ilyen alapon hozott meg a bíróság.

A zaječari Alapfokú Bíróság október 12-i ítélete szerint Bojan Stojanović a három hónapos börtönbüntést otthonában fogja letölteni elektronikus lábbilinccsel. A bíróságon a Korrupcióellenes Ügynökség jelentette fel a férfit, akinek az ügyvédje a CINS újságíróinak azt mondta: szerinte nem történt törvénysértés, illetve “formálisan igen, mivel védence valóban nem tett nyilatkozatot, de lényegében azért nem történt törvénysértés, mert nem volt miről nyilatkoznia.”

Hasonló törvénysértés miatt ítélték el 2014 májusában Milanko Andrejićet is, mivel nem jelentette be, hogy egy banki széfben több mint 220 ezer euró készpénzt őriz. Andrejić ekkoriban a pancsovai városi tanács tagja volt. A Felsőbb Bíróság később engedélyezte, hogy a börtönbüntetés lábbilincses házi őrizetre módosuljon.

A MojBečej portál korábban már beszámolt arról, hogy a Korrupcióellenes Ügynökség augusztusban két óbecsei tisztségviselő ellen is eljárást kezdeményezett. Goran Sadžakov, a községi Idegenforgalmi Szervezet akkori megbízott igazgatója és Kiss Igor, a községi tanács tagja nem nyújtott be a Korrupcióellenes Ügynökségnek  vagyon- és jövedelem-nyilatkozatot, amivel megsértették a Korrupcióellenes Ügynökségről szóló törvény 43. szakaszát. Ők ketten is azt állították a MojBečej portálnak, hogy nem ismerték a törvény erre vonatkozó rendelkezéseit.

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име