Gošća novog izdanja emisije „Objektivno“ je Izabela Šormaz, predsednica Društva prijatelja dece Bečej i dugogodišnja pedagoška radnica.

Sa njom razgovarali o položaju dece u opštini Bečej, kroz prizmu ostvarivanja njihovih prava, o aktivnostima relevantnih aktera u unapređenju socijalne inkluzije, sa akcentom na postupanje nadležnih.

– Nadležni ne razumeju u dovoljnoj meri suštinu socijalne inkluzije kakvoj težimo kao društvo, istakla je Izabela Šormaz.

-Ne priliči dobrom poslovanju lokalne zajednice da odbija organizacije koje dobro rade, i koje imaju tradiciju i ozbiljne partnere, rekla je naša sagovornica osvrćući se na rad komisije za dodelu sredstava za nevladine organizacije, na čiju su se odluku pre nekoliko meseci žalili.

Prema njenim rečima, iako žalba na odluku opštinske komisije nije urodila plodom, donela je važnu podršku zajednice, te će se programi koje su planirali i u većoj meri realizovati. Među njima je i Interkulturalni kamp „Pruži mi ruku, budi mi drug“, prvog vikenda septembra, koji je za socijalno ugroženu decu, kojih ima sve više, nekad i jedina aktivnost tog tipa.

Skoro 1.000 dece u opštini Bečej, kako nam je rekla Šormaz, živi u uslovima ekstremnog siromaštva i njima treba posvetiti naročito pažnju u smislu kontinuiranog praćenja i aktivnosti stručnih lica kako bi ostvarila svoja osnovna prava.

U emisiji je bilo reči o aktivnostima na smanjenju siromaštva i drugih negativnih trendova koji doprinose nepovoljnom okruženju za razvoj dece.

Pogledajte celu emisiju „Objektivno“.

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име