U novom izdanju TV emisije „Objektivno” portala MojBečej.rs otvorili smo niz tema u vezi sa privrednicima i preduzetnicima u opštini Bečej.

Član Opštinskog veća opštine Bečej Dragan Kovačev govorio je o planovima dve firme da u Bečeju zaposle 600 radnika, kao i o tome da li to može da utiče na poboljšanje privredne slike u opštini Bečej kada se uzme u obzir činjenica da je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje 3.500 ljudi, o aktuelnim konkursima za zapošljavanje koje je objavila lokalna samouprava, ali i o lokalnom Fondu za preduzetnike, koji je najavljen još 2012. godine, ali koji nije zaživeo.

-Imamo čast i zadovoljstvo da dve firme iz autoindustrije žele da posluju u opštini Bečej, rekao je Kovačev. On dodaje da hrvatska firma u bivšem objektu Deka u Bačkom Gradištu organizuje proizvodnju i da do kraja godine planira da zaposli 100 radnika, a u dužem periodu 250.

Predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Bečej Goran Relić pozdravlja najave novih investija i radnih mesta, ocenjuje da to može biti dobro i neposredno za preduzetnike, ali da lokalna samouprava više pažnje treba da posveti poboljšanju uslova za rad i opstanak postojećih preduzetnika.

-Bitno je da dolaze novi investitori. Ali, problem je što se stalno govori o novim investitorima, a da se fokus ne stavlja na zadržavanje postojećih preduzetnika, rekao je Goran Relić. On dodaje da u opštini Bečej u građevinskim firmama dva, tri radnika na mesečnom nivou odlaze da rade u inostranstvo, a mnogi novi i bolje plaćeni posao ne traže daleko, već u susednoj Mađarskoj.

O tome da li i koliko može da napreduje bečejska privreda, u kakvim uslovima započinju posao i kako rade bečejskih preduzetnici, koji su njihovi ekonomski problemi, u čemu je s tim u vezi uloga lokalne samouprave i da li je lokalna samouprava dobar partner lokalnim preduzetnicima, saznajte u novoj emisiji „Objektivno“.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име