Emisiju „Sit, a fit?“ vodi autorka istoimenog bloga, strukovni nutricionista – dijetetičar Daniela Tepša. U novom izdanju emisije možete pogledati recept za čokoladni brauni.
Vreme pripreme: 10 minuta + 30 minuta pečenja
Potrebno:
- 220g speltinog mekog brašna
- 180g smeđeg/kokosovog šećera
- 30g sirovog kakao praha
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika nes kafe
- prstohvat soli
- 100g kvalitetne crne čokolade
- 240ml biljnog mleka
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 60ml suncokretovog ulja
Način pripreme:
1. Pomešati mokre sastojke – biljno mleko, jabukovo sirće i ulje;
2. Pomešati sve suve sastojke (sve ostalo) i sjediniti sa mokrim sastojcima;
3. Prespite u široku tepsiju za pečenje, koristeći papir za pečenje radi lakšeg vađenja;
4. Peći na 200°C 30 minuta.
Ohladiti pre sečenja.