Emisiju „Sit, a fit?“ vodi autorka istoimenog bloga, strukovni nutricionista-dijetetičar Daniela Tepša. U novom izdanju emisije možete pogledati njen recept za tofu kajganu.

Kompletan recept iz emisije možete pogledati OVDE.

– Tofu kajgana predstavlja odličnu zamenu za klasičnu kajganu sa jajima. S obzirom na to da samo jedno jaje sadrži maksimalnu preporučenu dnevnu dozu holesterola, a verujem da ne spremate kajganu samo sa jednim jajetom, probajte da je zamenite sa ovim laganim receptom, savetuje Tepša. Ukoliko nabavite crnu so, verujem da ćete moći da prevarite 99 odsto ljudi da jedu običnu kajganu.

Tofu sir je veoma značajan izvor proteina. On se pravi od sojinog mleka i sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina. U njemu ima i magnezijuma, kalijuma, fosfora, natrijuma i vitamina B grupe.

– Soja je izuzetna mahunarka, koje ima mnogo na našim prostorima. Ona koja se uzgaja za ljudsku upotrebu, uvek na sebi mora imati oznaku da je organska. Ali neorganska soja služi za hranjenje životinja, pa ukoliko se plašite GMO soje, smanjite unos mesa. Da li je soja zdrava ili ne, možete čitati i na mom blogu.

Recepti za domaći hleb:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име