Bečejsko udruženje mladih Vas očekuje u Centru za decu i mlade, da zajedno razvijamo maštu, kreativne potencijale i oslobodimo energiju stvaralaštva kroz kreativnu radionicu iz dekupaž tehnike.

Dekupaž ili DECOUPAGE je reč nastala u 20. veku i dolazi od francuske reči ‘decouper’ koja u prevodu znači ‘ iseći, isecati’. Sama tehnika rada sastoji se u isecanju i aranžiranju delova papira i njegovom lepljenju na obojenu ili drugačije pripremljenu površinu, te lakiranju. Kada se tehnika izvodi na tradicionalan način, onda uključuje nanošenje čak 30-40 slojeva laka i papira koji su šmirglani svaki posebno da se dobije mek sjaj i trodimenzionalnost slike. Isto tako isečeni papir se može lepiti i na staklo sa poleđine i onda se dobija izgled posebne dubine slike.

Radionice će se održati 17, 19. i 22. septembra, sa početkom u 18 časova, a obuku i proces vodi Biljana Sukur. Za realizaciju aktivnosti su obezbeđeni svi neophodni materijali.

Svi izrađeni radovi će biti prezentovani na humanitarnoj aukciji „Od srca srcu“, a sredstva prikupljena od prodaje radova će se uplatiti u humanitarne svrhe.

Ove radionice se realizuju u okviru projekta “Omladinsko leto” koji finansira Ministarstvo omladine i Sporta Republike Srbije, a realizuje Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa Kancelarijama za mlade opština Bečej i Temerin

PRIJAVLJIVANJE Prijavljivanje traje do ponedeljka, 16. septembra 2013. godine.

Prijaviti se možete u inbox BUMovog facebook profila ili na mail office@bum-becej.org 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име