Učenici i nastavnici Ekonomsko – trgovinske u Bečeju su u proteklim mesecima, iako ne borave često u školskim klupama, uspešno su realizovali humanitarnu akciju prikupljanja donacija.

Prikupljeni školski pribor, konzervirana hrana, odeća i obuća preuzeli su danas nastavnici u ŠOSO „Bratstvo“ i biće predati učenicima i njihovim porodicama.

U Ekonomsko – trgovinskoj školi se neguje humanost i ovo nije jedina akcija ovog tipa. U vreme epidemije korona virusa manje se fizički boravi u školi, ali ne nedostaje volja za pomoći ugroženima.

Školu za osnovno i srednje obrazovanje u narednim mesecima, pored poteškoća sa uslovima u kojima se nastava realizuje „onlajn“ i u drugom objektu škole u ulici Đure Jakšića koji vapi za renoviranjem, ipak čekaju manje, ali bitne investicije. Od Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine dobili su oko 2,5 miliona dinara čime će sanirati kapiju, instalirati „kontejner“ koji će poslužiti kao učinioca za baštovane i nabaviće stolice i stolove prilagođene za učenike sa cerebralnom paralizom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име