Članovi pop – rok grupe Eva Braun pokrenuli su inicijativu da plato pored Gradskog pozorišta u centru Bečeja dobije ime po preminulom muzičaru Vladi Divljanu. Inicijativa da se na ovaj način oda pošta muzičaru pokrenuta je uoči godišnjice njegove smrti.

– Objavili smo na društvenim mrežama, a veliku podršku smo dobili u rekordnom roku. Radi se o malom platou koji je sastavni deo ulice Gerberovih i trga. Trenutno nema naziv, a postoji želja da se tu postavi spomen – ploča i mural sa njegovim likom, rekao je za portal MojBečej frontmen grupe Eva Braun Goran Vasović.

Zvaničan dopis u narednim danima biće upućen i lokalnoj samoupravi, dok već sada ima pozitivnih povratnih informacija od nadležnih iz opštine.

– Rečeno nam je da imamo podršku. Osim platoa, pojavljuju se i brojne, druge, ideje, od organizovanja koncerta koji bi mogao biti tradicionalan, dodaje frontmen popularne bečejske grupe.

Za Vasovića i saradnike ovakva inicijativa predstavlja snažan kulturni pečat Bečeju, a istovremeno bi Bečej odao priznanje velikom umetniku kakav je bio Vlada Divljan.

– Zašto Bečej? Vlada Divljan je čovek koji je nije zadužio samo našu zemlju. Usvojivši ovu inicijativu, Bečej bi mogao biti prvi koji je na ovaj način dao omaž čuvenom muzičaru, i pre Beograda koji je njegov rodni grad. Malo ljudi zna da je on upravo na našem koncertu u Gradskom pozorištu odlučio da nastavi muzičku karijeru. Nakon povratka iz Australije 1995. godine bio je gost na našem koncertu. Trebalo je da odsvira samo jednu pesmu, međutim, Bečejci mu nisu dozvolili da siđe sa bine. Vlada je bio strahovito zahvalan Bečejcima koji su mu dali tu adrenalin injekciju, što je rezultiralo brojnim divnim pesmama i albumima, ispričao je Vasović.

Supruga pokojnog muzičara Dina dala je saglasnost i podršku za ovakvu i slične inicijative Bečejaca.

– Očekujem i nju u Bečeju, kao i mnogobrojne ljude iz sveta umetnosti koji će doći da daju podršku, zaključuje naš sagovornik. Treba znati da ga je nastup u Bečeju podstakao da se vrati muzici.

Dokumentarac RTV-a o Evi Braun

Nakon uspešnog singla „Kao kišna kap“ bend Eva Braun završava novi „Put za Lisabon“. Spot bi trebalo da bude objavljen do polovine marta, a takođe je snimljen i spot za pesmu. Pored toga, poštovaoci bečejske grupe moći će od proleća da gledaju dokumentarni film koji je rađen sa Radio – televizijom Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име