Prva profesionalna predstava Gradskog pozorišta Bečej na mađarskom jeziku „Evá, 89. oldal“ („Eva, stranica 89“) premijerno je izvedena minulog petka, 7. februara. U režiji Igora Pavlovića iz Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, glumački par Judit Ferenc i Ištvan Kereši (Novosadsko pozorište) prikazao je bečejskoj publici duhovitu i inteligentnu komediju o pozorišnom životu.

 

 

– Pričamo jednu običnoj publici nepoznatu priču: o odnosima pozorišnih stvaralaca prilikom rada na jednoj predstavi. Ovo je priča o nama: glumcima, rediteljima, pozorišnim stvaraocima. Duhovita i (samo)ironična priča o ekstremnim slučajevima i karakterima u pozorištu i njihovim idejama kako se pozorište mora praviti da bi jedino moglo biti ono pravo, rekao je reditelj Igor Pavlović.

– Pored toga što će se igrati u Gradskom pozorištu, ova predstava će biti na redovnom repertoaru Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház) u narednom periodu. Takođe, predviđeno je da bude izvedena u nekoliko opština u Vojvodini i u Mađarskoj. Veliko nam je zadovoljstvo što će se ova predstava izvoditi pod imenom Gradskog pozorišta Bečej i sigurni smo da će imati dug pozorišni život, izjavio je Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej. Sledeće izvođenje ove predstave najavljeno je u skorijem periodu, martu ili aprilu, a u planu je da se predstava odigra posebno za bečejske srednjoškolce.

Izvor: Opština Bečej

Foto: Lukač Gutaši

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име