U jeku su pripreme za treći po redu međunarodni festival „Fantast 2014“, a organizatori, kolektiv Muzičke škole „Petar Konjović“, navode da će zbog velikog interesovanja nadmetanje ove godine trajati čak sedam dana. Dva dana duži u odnosu na lane, bečejski festival klasične muzike, prema očekivanjima, trebalo bi da okupi oko 500 talentovane dece iz države, ali i regiona.

 

Prijave traju do 7. aprila, a kako direktorka Tamara Krajtmar objašnjava, pojedine škole iz Slovenije i Crne Gore su među prvima najavile takmičare. Među njima ima onih koji su u najvećoj potiskoj opštini probrali nagrade, dok ima i oni koji se prvi put prijavljuju.

– Znači nam mnogo kada čujemo pozitivne komentare i što na osnovu prijava koje smo već dobili, možemo da očekujemo veći broj mladih muzičara. Našem timu je mnogo drago zbog toga jer, osim što organizujemo veliko međunarodno muzičko nadmetanje, ujedno i promovišemo naš Bečej, kazala je Krajtmar.

Prema njenim rečima najmuzikalniju i najsposobniju deca iz regiona i ove godine ocenjuje međunarodni žiri.

„Fantast 2014“ počinje u nedelju 11. maja, otvoriće ga u prepodnevnim satima mladi pijanisti. Nešto kasnije, u Gradskom pozorištu Bečej predviđen je i koncert kojim će i svečano biti otvoren treći susret malih virtuoza. Susret mladih talenata u autentičnom ambijentu na imanju Bogdana Dunđerskog je otvoren za posetioce. Nastavni kadar bečejske muzičke škole pokušaće da dočara ondašnju atmosferu, a autentične toalete već su u pripremi.

– Takmičenje je otvorenog tipa, našu sugrađani su dobrodošli, kao i svi ljubitelji kvalitetne, klasične, muzike. Detaljan program i satnicu ćemo blagovremeno istaći na sajtu, kao i na oglasnoj tabli ispred škole, dok će informacije biti dostupne i kod Turističke organizacije opštine Bečej. Zvuci tambure zatvoriće 18. maja treći po redu bečejski festival klasične muzike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име