Četvrti po redu međunarodni muzički festival „Fantast“ okupiće, i ove godine, talente iz zemlje i regiona. Iz Muzičke škole „Petar Konjović“, koja je organizator ove, sada već i tradicionalne, manifestacije, najavljuju učešće oko 500 mladih, autentičnu atmosferu tokom takmičarskih dana koja i priliči ambijentu istoimenog dvorca Bogdana Dunđerskog.

 

Zbog velikog interesovanja koje vlada od prvog „Fantasta“, prošle godine došlo se do toga da festival traje čitavih nedelju dana. Kao i lane, prethodiće mu koncert u Velikoj sali Gradskog pozorišta Bečej, gde će nastupiti bivši učenice ovdašnje škole. Međunarodni žiri će i ove godine stručno vrednovati nastupe učesnika koji će se predstaviti klasičnim kompozicijama i to na klaviru, harmonici, violini, gitari i tamburi Osim toga što ovaj događaj okuplja, kako ističu iz organizacije, najmuzikalniju i najsposobniju decu regiona, on je više od muzičkog takmičenja. Svojevrsna turistička promocija Bečeja neće ni sada izostati, jer će partneri iz Turističke organizacije opštine Bečej pripremiti suvenire za učesnike. Manifestaciju pomaže i „Trivit“, kao i ranije.

Decu, roditelje, nastavnike i ostale goste dočekaće dame u raskošnim haljinama, koje su, kako nam je rečenom, već rezervisane, dok veoma znači i gostoprimstvo uprave hotela „Fantast“. Prijave za četvrti po redu „Fantast“ traju do ponedeljka 20. aprila, a zvuci instrumenata čuće se od 11. do 18. maja. Treba naglasiti da se od prvog festivala do prošlogodišnjeg broj takmičara udvostručio, što sigurno opravdava značaj ove manifestacije.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име