Za učešće na međunarodnom muzičkom takmičenju Fantast ove godine se prijavilo više od 500 mladih muzičara iz 60 gradova iz Srbije i okolnih zemalja. Peti po redu Fantast nadmašio je očekivanja organizatora, Muzičke škole „Petar Konjović“, a kako takmičarski dani prolaze, opravdava se status ovog muzičkog festivala u regionu.

Gosti iz Crne Gore ne propuštaju bečejski „Fantast“. I ove godine kući se vraćaju sa lepim utiscima iz vojvođanske opštine, ali i sa nagradom.

Mladi Mirko Đurović iz Nikšića iz Crne Gore danas (10. maj) je osvojio prvu nagradu u kategoriji klavira. Godinama ga raduje dolazak u Bečej, a „Fantast“ je svojevrsna uvertira za naredna internacionalna takmičenja, među kojima je i ono na leto u Parizu. Kako nam je rekao, bečejski festival interesantan je upravo zbog ambijenta u kom se održava, prirode koja okružuje dvorac Dunđerskih.

Za nastup na „Fantastu“ spremao se više oko meseci, kako bi ponovio uspehe od ranijih godina. Naime, Đurović je prve godine osvojio prvo mesto, naredne godine drugo mesto, a sada se ponovo kući vraća sa osvojenim prvim mestom. Zadovoljan postignutim obećava da će se i naredne godine vratiti u Bečej.

Njegova majka Milijana Čukić, takođe treći put u Bečeju, kaže da je bečejski festival od velikog značaja za razvoj njenog sina, mladog pijaniste.

Radost koju je festival „Fantast“ uneo u našu porodicu je ogromna, prosto nemerljiv, kao i podsticaj koji naše dete ima zahvaljujući briljantnim rezultatima koje je ovde ostvario. Ovde mu je bio početak, on i na drugim festivalima ostvaruje vredne nagrade, ali mu je, prosto, Bečej mesto odakle krećemo da ostvarimo još jedan uspeh u još jednoj godini. Naše pohvale za sjajnu organizaciju, briljantan žiri koji ne samo da ocenjuje decu već ima i važnu pedagošku poruku, da deca treba da nastave, da svojim radom ostvaruju sjajne rezultate i da idu napred, rekla je Čukić.
Ovdašnje mlado strukovno udruženje „Muzički trenutak“ podrška je manifestaciji koja ove godine obeležava mali jubilej.

Tatjana Popović, predsednica udruženja, bila je u dvostrukoj ulozi, kao i većina bečejskih profesora. Osim što je trebalo voditi računa da brojni gosti budu zadovoljni i da svako ima određeni, zasluženi tretman, da sve ide prema planu, Popovićeva je, u primarnoj ulozi profesorke klavira, bodrila svoje dve učenice koje su takođe zaslužile nagrade.

Narednih dana, do 17. maja takmičiće se mladi muzičari u drugim disciplinama, dok je u nedelju 15. maja u Gradskom pozorištu Bečej predviđen koncert orkestra harmonika Akademskog KUD-a Sonja Marinković Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име