Sveli su se računi za finansiranje Tanderbala. Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Bečej Goran Sadžakov kaže da su organizatori zadovoljni festivalom kraj Tise, održan prvog vikenda avgusta.

Bečejci su se u odnosu na konkurentske festivale nametnili brojnim i sadržajnim aktivnostima tokom dana.

„Tanderbal“ je koštao 5.800.000 dinara, ikao je jednoj od konferencija za novinare rečeno da će on koštati oko 3.000.000 dinara.

Veći deo novca izdvojen je budžeta opštine Bečej, dok je doprinos sponzora, u novčanom i materijalnom smislu, neznatan. Naime, iz budžeta opštine plaćeno je 4.330.000 dinara, dva pokrajinska sekretara su na konkursima opredelila ukupno 1.096.000 dinara, dok je učešće iz sredstava Turističke organizacije ukupno 442.000 dinara.

-Nismo zaradili, jer smo naša sredstva namenski uložili za finansiranje drugih stvari, kaže Goran Sadžakov.

Organizatori su realizovali oko 90 odsto aktivnosti koje su i planirali.

-Mnogo komuniciramo preko građana, kako neposredno, tako i preko društvenih mreža, oni kažu da je festival bio dobar i da žele da festival i dalje traje. Mi ovde ne stajemo, imamo proizvod i taj proizvod treba dobro upakovati i marketinški predstaviti kako bi narednih godina došlo sve više ljudi, rekao je Goran Sadžakov.

Nastupi muzičkih sastava su najveća stavka, na trodnevne koncerte utrošeno je 1.466.000 dinara.

-Mislim da smo za ne veliki novac dobili kvalitetne sastave. Tako ćemo i buduće, dodaje Sadžakov.

Tanderbal je tokom tri dana posetilo oko 15.000 posetilaca, a među atrkativnim dnevnim dešavanjima su bili ljudskih lanac preko Tise i regata, na kojoj je učestvovalo 46 plovila.

Inače, projekat „Tiski vrbak“ još uvek nije izvestan, dok rezultati sa IPA konkursa još uvek nisu poznati.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име