Film Rajka Grlića „Ustav Republike Hrvatske“ biće prikazivan u nedelju 11. decembra u Gradskom pozorištu Bečeju, u dva termina – od 18 i 20 sati. Ulaznica košta 250 dinara.

Režija: Rajko Grlić.

Uloge: Nebojša Glogovac, Dejan Aćimović, Ksenija Marković, Robert Ugrina, Božidar Smiljanić

Posle šest godina pauze hrvatski reditelj Rajko Grlić, autor kultnih ostvarenja „Samo jednom se ljubi“, „Karaula“, „U raljama života“, snimio je novi film.

Publika i kritika su jednoglasne u oceni da je u pitanju izuzetno ostvarenje, film koje oslikava našu svakodnevnicu, strahove, frustracije, predrasude i mržnju koja nas pokreće. Sam film, zapravo, i nosi podnaslov „Ljubavna priča o mržnji“.

U fokusu filma nalazi se četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih, jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti, političkim ubeđenjima i veri. Verovatno se nikad ne bi obratili jedni drugima da ih nesreća na to nije naterala i učinila da međusobno zavise jedni od drugih.

Glogovac u filmu glumi profesora u penziji koji je deklarisani homoseksualac i transvestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenario filma potpisuje Ante Tomić zajedno sa Rajkom Grlićem.

Film je imao premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Montrealu, gde je dobio glavnu nagradu. U međuvremenu postao je pravi hit u bioskopima širom regiona. Mnogi kažu da je ovo uloga života Nebojše Glogovca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име