Na današnjoj (27. jun) sednici skupštine opštine odbornici su glasali za ovogodišnje dobitnike godišnjih nagrada. Plakete će na svečanoj sednici SO Bečej u avgustu primiti orkestar „Fokoš”, Stonoteniski klub „Vojvodina”, Gimnazija Bečej, profesorka mađarskog u penziji Ilona Varnju, novinar Vlastimir Jankov, kovač Jožef Čabi i profesor mađarskog jezika Ferenc Beretka.

Predsednik opštine Vuk Radojević će na svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej, koja će se održati povodom praznika opštine Bečej 1. avgusta, dobitnicima uručiti plakete.

 

U sastavu Komisije za dodelu godišnje nagrade opštine Bečej i zvanja počasnog građanina ovoga puta su bili Oršolja Momčilovića, Ilona Varnju i Dalibor Kekića, u ime lokalne samouprave, dr Slobodan Dimitrov je bio delegiran iz oblasti zdravstva, dr Anđelko Mišković, za oblast privrede i poljoprivrede, Đerđ Lajbert, za oblast kulture i Miomir Jelenić, oblast sporta.

Na javni poziv komisije odazvalo se 11 inicijatora i to sa sledećim predlozima: Nevladina organizacije „Bolji život sela“ iz Bačkog Petrovog Sela predložila je da se godišnja nagrada dodeli Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz tog naseljenog mesta, Grupa građana „Za Bečej“ predložila je da se godišnja nagrada dodeli kovaču i potkivaču Jožefu Čabiju, Redakcija lista „Bečejski dani“ predložila je da se godišnja nagrada dodeli novinaru Vlastimiru Jankovu, Udruženje građana „Mađarska Omladinska Akcija Bečej“  da se godišnja nagrada dodeli Gimnaziji Bečej, Udruženje građana „Mađarska Omladinska Akcija Bečej“predložilo je Stonoteniski klub „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta, Udruženje građana „Mađarska Omladinska Akcija Bečej“ predložila je da se godišnja nagrada dodeli Ferencu Beretki iz Bačkog Petrovog Sela, 26 građana predložilo je da se godišnja nagrada dodeli Iloni Varnju, Udruženje građana „Mađarska Omladinska Akcija Bečej“ predložila je da se godišnja nagrada dodeli orkestru „Fokoš”, Mesna zajednica „Bratstvo jedinstvo“ Bečej izrazila je želju da se godišnja nagrada dodeli sportisti Danijeli Pavić, Odbornička grupa Saveza vojvođanskih Mađara predložila je da se godišnja nagrada uruči Civilnoj organizaciji Umetničko takmičenje srednjoškolaca (KMV), dok je SVM takođe predložio da se godišnja nagrada dodeli orkestru „Fokoš”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име