Óbecsén jelenleg folyamatban van a Nemzetek közötti viszonyügyi tanács megalakulása.

Óbecsén még 2004-ben megalakult a Nemzetek közötti viszonyügyi tanács, jelenleg azonban a tagok négyéves megbízatásának lejárta miatt, nem működik, de folyamatban van az új tanács megalakítása.

Smieskó Karolina elmondása szerint a Nemzetek közötti viszonyügyi tanács korábbi munkája kimerült az esetenként megtörtént atrocitások tisztázásánál. A községben azonban az elmúlt években nincsenek nemzeti alapú viszályok, így a tanács munkája is háttérbe szorult. Holott a tanácsnak ennél sokkal több feladata van.

A Nemzetek közötti viszonyügyi tanács tagjainak megválásztására a Magyar Nemzeti Tanács és a Roma Nemzeti Tanács jelöltlistájára várnak.

Már a következő képviselő testületi ülésen, vagy akár az azt követőn is napirendi pontként szerepelhet a tanácstagok megválasztása, attól függően, hogy a magyar és a roma nemzeti tanácstól mikor kapjuk meg a jelöltjeik listáját. Óbecsén korábban is működött ez a tanács, és erre fogunk törekedni a jövőben is. Óbecse úgy hiszem a nemzetek közötti vizsonyokat illetően példaértékű Vajdaságban,  és továbbra is azon leszünk, hogy magyarok, szerbek, és romák közötti együttműködés megmaradjon.

A tanács feladatkörébe tartozik majd megvitatni a nemzeti egyenjogúság érvényesítésére, védelmére és előremozdítására vonatkozó fontos kérdéseket, valamint véleményezni a képviselő testület nemzetekre vonatkozó terveit és döntéseit is.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име