Francia filmek cikusa Óbecsén

0
47

Ma kezdődik és csütörtökig tart az óbecsei Városi Színház kertjében a kortárs francia filmek ciklusa. A vetítésekre a Francia Művelődési Intézet együttműködésével kerül sor.

Ma este az  Ada Loueilh rendezésében készült Papa Lumiére című filmet vetítik, amely 2011-ben játszódik, és egy Afrikából Franciaországba hazatérő apa, és annak addig Afrikában az édesanyjával élő félvér lányának az egymásratalálásról szól.

Holnap este a Fatima című, francia-kanadai koprodukcióban készült, Philippe Faucon rendezte drámát láthatják a nézők. A két lányát egyedül nevelő, takarítónőként dolgozó észak-afrikai bevándorló portréját felrajzoló alkotás tavaly megkapta a legjobb filmnek járó legjelentősebb francia elismerést, a César-díjat.

A szerdai filmet Jean Denizot rendezte, a címe La belle vie. A történet szerint két fiú tíz éve bujkál az apjukkal, aki elraboltak őket az anyjuktól. Amikor az egyik fiú szerelmes lesz, rájön, hogy ideje lenne végre a saját életét élnie.

Csütörtökön a Bébé Tigre című film lesz műsoron, rendezője Cyprien Vial. 17 éves főhőse 2 éve él Franciaországban, és egészen addig az átlagos tinédzserek életét éli, amíg az Indiában maradt szülei által rárótt feladatok veszélybe nem sodorják.

Az ingyenes filmvetítések 21 órakor kezdődnek.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here