Francia filmek cikusa Óbecsén

0
38

Ma kezdődik és csütörtökig tart az óbecsei Városi Színház kertjében a kortárs francia filmek ciklusa. A vetítésekre a Francia Művelődési Intézet együttműködésével kerül sor.

Ma este az  Ada Loueilh rendezésében készült Papa Lumiére című filmet vetítik, amely 2011-ben játszódik, és egy Afrikából Franciaországba hazatérő apa, és annak addig Afrikában az édesanyjával élő félvér lányának az egymásratalálásról szól.

Holnap este a Fatima című, francia-kanadai koprodukcióban készült, Philippe Faucon rendezte drámát láthatják a nézők. A két lányát egyedül nevelő, takarítónőként dolgozó észak-afrikai bevándorló portréját felrajzoló alkotás tavaly megkapta a legjobb filmnek járó legjelentősebb francia elismerést, a César-díjat.

A szerdai filmet Jean Denizot rendezte, a címe La belle vie. A történet szerint két fiú tíz éve bujkál az apjukkal, aki elraboltak őket az anyjuktól. Amikor az egyik fiú szerelmes lesz, rájön, hogy ideje lenne végre a saját életét élnie.

Csütörtökön a Bébé Tigre című film lesz műsoron, rendezője Cyprien Vial. 17 éves főhőse 2 éve él Franciaországban, és egészen addig az átlagos tinédzserek életét éli, amíg az Indiában maradt szülei által rárótt feladatok veszélybe nem sodorják.

Az ingyenes filmvetítések 21 órakor kezdődnek.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here