Igrači Vojvodine iz Bačkog Gradišta spremni za novi derbi
Igrači Vojvodine iz Bačkog Gradišta spremni za novi derbi

Iz derbija u derbi. To je, oduvek, bila sudbina lidera. Kako se Vojvodina iz Bačkog Gradišta našla u ulozi lidera vojvođanskog „severa“, to joj je sada pripala nezahvalna uloga da brani vrh tabele.

Nedavno je bila uspešna (2:0) protiv tada drugoplasiranih Čelarevaca, a u nedelju im dolaze, opet drugoplasirani, Apatinci. Podsetimo, Voša ima maksimalnih 15 bodova, Mladost APA zaostaje samo dva boda. Znači, derbi kola, a možda i čitave polusezone.

-U svaku utakmicu ulazimo sa željom da se nadigravamo i naravno, ako je moguće, pobedimo. Do sada nam je to polazilo za nogom, što je svima u klubu podiglo samopouzdanje. A ono je, itekako, bitno pred važne utakmice. Okršaj sa Apatincima je jedan od takvih. Radujemo mu se i očekujem da zadržimo isto rapoloženje i posle utakmice. Lepo je pobeđivati, jer to pogoduje porodičnoj atmosferi u klubu. Imamo veliki broj, za ovaj rang takmičenja, kvalitetnih igrača i teško je izabrati one koji će u zapisnik, a kamoli ko će biti starter. Međutim, kod nas se raduju uspesima i oni koji iz objektivnih okolnosti za sada nisu u prvom planu. To je velika stvar i ta pozitvna energija nam daje dodatnu snagu da u svakoj utakmicu pružamo maksimum, jasan je mladi trener Vojvodine Lazar Dabižljević.

Upravo iz poslednjepomenutih razloga, Bačkogradištanci se nadaju da neće biti veliki hendikep neogranja Nenada Vinovića i Bojana Đekića, koji moraju da pauziraju zbog „žutice“. Ima igrača koji jedva čekaju da na terenu pokažu koliko vrede i da u svakom momentu na njih može da se osloni.

Derbi šestog kola vojvođanskog „severa“ igra se u nedelju od 16 sati, a deljenje pravde povereno je subotičkoj sudijskoj trojki na čelu sa Nedeljkom Raukovićem, kome će pomagati Mate Nešić i Nemanja Čorokalo, dok će ulogu delegata obavljati Miloš Puača iz Crvenke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име