Boban Filipović je uknjižio novu pobedu na profi ringu | Foto: Vlastimir Jankov
Boban Filipović je uknjižio novu pobedu na profi ringu | Foto: Vlastimir Jankov

Odavno je zamrla aktivnost Bokserskog kluba Bečej, ali plemenita veština nije sišla s ringa u gradu kraj Tise. Zahvaljujući entuzijazmu bivšeg boksera, a sada predsednika i trenera Kik boks kluba Bečej, Žarka Radovića, ljubitelji boksa s vremena na vreme prate profi boks putem revija koje organizuje u saradnji sa Srpskom profesionalnom bokserskom federacijom.

Pre početka borbe Bečejaca Nikole Vlajkova i Ištvana Kišutcaia | Foto: Vlastimir Jankov
Pre početka borbe Bečejaca Nikole Vlajkova i Ištvana Kišutcaia | Foto: Vlastimir Jankov

-Malo po malo i stigli smo do jubilarne desete revije. Boks nije izgubio ljubitelje, a raduje nas što u publici ima i dosta mladih ljudi. U početku smo revije organizovali u „hramu sportova“, ali smo shvatili da mu je mesto u manjoj sali DTV Partizan, gde se i ranije održavali drugoligaški mečevi, jer u njoj publika i borci dišu istim plućima, rekao nam je Žarko Radović.

Za jubilarnu reviju je planirano deset borbi, ali je meč u ženskoj konkurenciji morao da se otkaže zbog povrede jedne od bokserki. Međutim, nisu ljubitelji boksa bili uskraćeni za damu u ringu. Među deliocima pravde bila Novosađanka Amela Meleg, koja je uspešno odradila svoj deo posla, a Bečejci su je aplauzom podržali.

Čuružanin Milan Delić zasluženo je pobedio Piroćanca Bojana Veljkovića | Foto: Vlastimir Jankov
Čuružanin Milan Delić zasluženo je pobedio Piroćanca Bojana Veljkovića | Foto: Vlastimir Jankov

Što se boksa tiče, najviše se očekivalo od poslednje borbe u kojoj je naš najbolje rangirani borac kruzer kategorije Beograđanin Boban Filipović ukrstio rukavice sa Turčinom Ozkanom Cetinkajom. Naš „kolos“ je već u prvoj rundi poslao Turčina u nokdaun, a druga se nije ni boksovala, jer je dežurni lekar dr Andrej Mihajlović prekinuo borbu u pauzi posle prve runde.

-Morao sam da prekinem borbu, jer se Turčin požalio na povredu uha i posle pregleda ustanovio sam da mu je pukla bubna opna, rekao nam dr Andrej Mihajlović.

Sve stolice bile su popunjene, pa su se i stojeći pratila dešavanja u ringu | Foto: Vlastimir Jankov
Sve stolice bile su popunjene, pa su se i stojeći pratila dešavanja u ringu | Foto: Vlastimir Jankov

Dobar boks viđen je i u predposlednjoj borbi večeri. Čuružanin Milan Delić je sve vreme diktirao tempo u borbi sa Piroćancem Bojanom Veljkovićem i na kraju mu je zasluženo podignuta ruka u vis. Dobar utisak ostavili su i kruzeri Beograđanin Miloš Pavićević i Banjalučanin Nemanja Ponorac, a zasluženo je pobedio ovaj drugi.

Najbržu pobedu izvojevao je Bečejac Nikola Vlajkov, koji je već u prvoj rundi tehničkim nokautom primorao na predaju sugrađanina Ištvana Kišutcaia. Održan je još jedan meč sugrađanina Zrenjaninaca, u kojem je Bogdan Drašković savladao Marka Rađenovića. Jedna borba je završena nerešenim rezultatom, jer su tako sudije bodovale borbu Temerinca Stefana Markanovića i Tomislava Milića iz Žitišta.

Sala DTV Partizan. Gledalaca: 300. Sudije: Radoslav Roki Milutinović (Beograd), Radenko Tadić (Novi Bečej) i Amela Meleg (Novi Sad). Dežurni lekar: dr Andrej Mihajlović (Bečej).

REZULTATI: Poluvelter: Bogdan Drašković – Marko Rađenović (obojica iz Zrenjanina) 40:36. Supervelter: Milan Živković (Beograd) – Nenad Kusturlić (Vršac) 2:0 (tko u 2. r.). Srednja: Stefan Markanović (Temerin) – Tomislav Milić (Žitište) 38:38. Velter: Stefan Tanackov (Vršac) – Sebastian Šaćiri (Novi Sad) 0:2 (tko u 3. r.). Velter: Nikola Vlajkov – Ištvan Kišutcai (obojica iz Bečeja) 2:0 (tko u 1. r.). Kruzer: Stefan Mihajlov – Luka Puzović (obojica iz Beograda) 36:40. Kruzer: Miloš Pavićević (Beograd) – Nemanja Ponorac (Banja Luka) 36:40. Supervelter: Milan Delić (Čurug) – Bojan Veljković (Pirot) 40:36. Kruzer: Boban Filipović (Beograd) – Ozkan Cetinkaja (Turska) 2:0 (prekid od strane lekara u 2. r.).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име