U zgusnutom kalendaru igranja utakmica, najvažnije je izbeći povrede | Foto: Vlastimir Jankov
U zgusnutom kalendaru igranja utakmica, najvažnije je izbeći povrede | Foto: Vlastimir Jankov

Zgusnut kalendar takmičenja, subota, sreda, subota, ne ostavlja fudbalerima Bečeja puno prostora za kombinatoriku. Ali, oni ni ranije nisu previše pažnje poklanjali tom segmentu, već su maksimalnim angažovanjem na terenu iz utakmice u utakmicu skupljali bodove i uvećavali razliku u odnosu na rivale. Sada je prednost 12 bodova i malo je verovatno da će je prokockati u preostalih devet kola. Pogotovo što je ovo godina kada se u Bečeju obeležava vredan jubilej – vek organizovanog igranja fudbala.

-Još uvek je neizvesno da li će povređeni kapiten Nemanja Stanojev konkurisati za utakmicu u Zrenjaninu, dok su ostali spremni za nove izazove. Kroz kup utakmice pružamo priliku i ostalim igračima da osete draž utakmice i uspešni smo na oba koloseka. U područnom kupu smo izborili finale, a pred prvenstveni izazov u Zrenjaninu obećavamo novu borbu na svakom delu terena, pa šta bude. Imali smo rezultatski kiks minule subote protiv Subotičana, ali nismo odstupili od našeg napadačkog načina igre. Tako će biti i u „srcu Banata“, jasan je šef stručnog štaba Bečejaca Jovica Lakić.

Bečejci su u sredu s kombinovanim sastavom pobedili Bajšu sa 2:0 u polufinalu područnog kupa i obezbedili finale 2. maja protiv vojvođanskog ligaša Tise iz Adorjana, kada brane lane osvojeni trofej. Ta utakmica je potvrdila da su i „rezervisti“ spremni da u svakom momentu uskoče, ako zatreba, u igru do kraja sezone. Okršaj kraj Skrobare će biti prvi izazov u preostalom nizu i mogućnost da, ionako veliku, bodovnu prednost uvećaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име