Nemanja Kragović je zbog povrede duže vreme van stroja | Foto: Vlastimir Jankov
Nemanja Kragović je zbog povrede duže vreme van stroja | Foto: Vlastimir Jankov

Polarni uslovi su izbacili iz uobičajenog radnog ritma naš fudbal. Umesto da treniraju na zelenom travnatom, preko noći se pojavio beli snegom prekriveni teren. I to ne bi bilo neuobičajeno za zimski pripremni period, ali ledeni dani su, uslovno rečeno, bečejske fudbalere oterali pod krov „hrama sportova“.

-Ledeni talas smo pregrmeli tako što smo radili u sportskoj dvorani. Izašli smo ponovo na teren, ali s određenom dozom opreznosti moramo da radimo. Uz to, otkazali smo dve poslednje provere, u Kikindi protiv OFK Kikinde i Bačkom Jarku protiv Mladosti. Znači, bez novih utakmica ćemo ući u nastavak prvenstvene trke. Sve to opterećuje i naše rivale, pa će start nastavka sezone biti neizvestan. Mnogo će zavisiti od toga koliko je ko uspeo da premosti aktuelne nedaće u radu, prenosi nam razmišljanje stručnog štaba OFK Bečej 1918 trener Dalibor Novčić.

Zabrinutost lidera vojvođanskih srpskoligaša je i dalje vezana za povrede dvojice defanzivaca, Nemanje Kragovića i Filipa Ungara. Vreme radi za njih i u klubu očekuju da se do premijerne prvenstvene utakmice ove godine u Novoj Pazovi protiv Radničkog oporave, ali je mala verovatnoća da će biti spremni za napore koje iziskuje utakmica za bodove.

Ne treba žuriti, jer je prvenstvo dugo i naporno. Samo zdravi i sposobni za igru mogu izneti breme koje je pred klub postavljeno. A ono nije malo. U godini jubileja, kad se obeležava vek igranja fudbala u Bečeju, ambicije su povratak u prvoligašku konkurenciju. Jesenja prednost od 11 bodova u odnosu na drugoplasirani Dinamo iz Pančeva potkrepljuje optimizam Bečejaca, ali valja biti oprezan i u nastavak ući kao da se kreće „od nule“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име